Articolul precedentO zi a bucuriei
  Articolul următorOcazii neplanificate

  Refuză înfrângerea

  Petre Andrei

  Chiar dacă aveţi de suferit pentru neprihănire, ferice de voi! N-aveţi nicio teamă de ei si nu vă tulburaţi! (1 Petru 3:14)

  Viaţa este uneori nedreaptă. în ciuda cuminţeniei şi a eforturilor noastre, s-ar putea ca răsplata să fie uneori pedeapsă. Te vei da bătut? Alegere. Îţi aparţine. Eu te încurajez să îl iei pe Isus de mână şi să mergi mai departe spre ţintă.

  Petre Andrei s-a născut pe 29 iunie 1891 în Brăila. A urmat cursurile Liceului „Nicolae Bălcescu” din oraşul natal, iar în 1910, după ce a obţinut singura bursă disponibilă pentru acel an, a început cursurile Facultăţii de Litere şi Filosofie ale Universităţii din Iaşi. A obţinut apoi o nouă bursă pentru continuarea studiilor doctorale şi s-a specializat la Universitatea din Berlin şi la Universitatea din Leipzig, frecventând cursurile predate de Wilhelm Wundt, Eduard Spranger, Ernst Cassirer şi K. Schmidt.

  Deşi era scutit de serviciul militar, fiind orfan de tată şi singurul susţinător al familiei, s-a înrolat ca voluntar în timpul Primului Război Mondial. A participat la luptele de la Oituz, Slănic şi Valea Caşinului, distingân-du-se prin acte de bravură, fiind decorat cu „Steaua României” „Coroana României” şi „Crucea de război cu bare”.

  A fost numit subsecretar de stat la Departamentul Agriculturii şi Domeniilor (1930-1931), subsecretar de stat la Ministerul Instrucţiunii Publice şi Cultelor (1932-1933) şi ministru al Educaţiei Naţionale (1938-1940).

  Schimbarea regimului politic a dus la scoaterea lui din învăţământul superior, fiind urmărit, anchetat şi persecutat. A ales să îşi pună capăt zilelor.

  Teodor Andy, LTA, Craiova

  Refuză înfrângerea - 2016. Petre Andrei s-a născut pe 29 iunie 1891 în Brăila. A urmat cursurile Liceului „Nicolae Bălcescu” din oraşul natal, iar în 1910, după ce a obţinut singura bursă disponibilă pentru acel an, a început cursurile Facultăţii de Litere şi Filosofie ale Universităţii din Iaşi. A obţinut apoi o nouă bursă pentru...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...