Refuză înfrângerea

Petre Andrei

Chiar dacă aveţi de suferit pentru neprihănire, ferice de voi! N-aveţi nicio teamă de ei si nu vă tulburaţi! (1 Petru 3:14)

Viaţa este uneori nedreaptă. în ciuda cuminţeniei şi a eforturilor noastre, s-ar putea ca răsplata să fie uneori pedeapsă. Te vei da bătut? Alegere. Îţi aparţine. Eu te încurajez să îl iei pe Isus de mână şi să mergi mai departe spre ţintă.

Petre Andrei s-a născut pe 29 iunie 1891 în Brăila. A urmat cursurile Liceului „Nicolae Bălcescu” din oraşul natal, iar în 1910, după ce a obţinut singura bursă disponibilă pentru acel an, a început cursurile Facultăţii de Litere şi Filosofie ale Universităţii din Iaşi. A obţinut apoi o nouă bursă pentru continuarea studiilor doctorale şi s-a specializat la Universitatea din Berlin şi la Universitatea din Leipzig, frecventând cursurile predate de Wilhelm Wundt, Eduard Spranger, Ernst Cassirer şi K. Schmidt.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Deşi era scutit de serviciul militar, fiind orfan de tată şi singurul susţinător al familiei, s-a înrolat ca voluntar în timpul Primului Război Mondial. A participat la luptele de la Oituz, Slănic şi Valea Caşinului, distingân-du-se prin acte de bravură, fiind decorat cu „Steaua României” „Coroana României” şi „Crucea de război cu bare”.

A fost numit subsecretar de stat la Departamentul Agriculturii şi Domeniilor (1930-1931), subsecretar de stat la Ministerul Instrucţiunii Publice şi Cultelor (1932-1933) şi ministru al Educaţiei Naţionale (1938-1940).

Schimbarea regimului politic a dus la scoaterea lui din învăţământul superior, fiind urmărit, anchetat şi persecutat. A ales să îşi pună capăt zilelor.

Teodor Andy, LTA, Craiova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Refuză înfrângerea - 2016. Petre Andrei s-a născut pe 29 iunie 1891 în Brăila. A urmat cursurile Liceului „Nicolae Bălcescu” din oraşul natal, iar în 1910, după ce a obţinut singura bursă disponibilă pentru acel an, a început cursurile Facultăţii de Litere şi Filosofie ale Universităţii din Iaşi. A obţinut apoi o nouă bursă pentru... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.