Sculptorul de creiere

  Leon Dănăilă

  Mândria unui om îl coboară, dar cine este smerit cu duhul capătă cinstea. (Proverbele 29:23)

  „Am credinţă că, prin mine, Dumnezeu îi ajută pe bolnavii respectivi. Dumnezeu mi-a dat creier, mi-a dat mâini, mi-a dat judecată, iar eu trebuie să le utilizez pentru binele omului.” Leon Dănăilă este un om care ne dă o lecţie de viaţă preţioasă: aceea a modestiei şi a simplităţii, indiferent de culmile pe care le atingi în viaţă.

  S-a născut la data de 1 iulie 1933, în Darabani (Botoşani), într-o familie de ţărani săraci: mama avea patru clase, iar tatăl era neştiutor de carte. Deşi nu excela la învăţătură, la ştiinţe ale naturii avea întotdeauna note de 10.

  Leon Dănăilă a absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi în 1958. În 1961, ocupă postul de neurochirurg la Spitalul „Gh. Marinescu” din Bucureşti, iar din 1981 este medic primar neurochirurg şi şef al Secţiei VII de neurochirurgie vasculară şi microneurochirurgie de la acelaşi spital.

  Este membru a numeroase societăţi ştiinţifice internaţionale, a scris peste 40 de cărţi de specialitate, are 18 brevete de inventator şi peste 35 000 de operaţii la activ. A fost primul doctor care a introdus în practica medicală laserul şi microscopul operator. În anii 1980, a produs o revoluţie. „Am făcut o statistică a operaţiilor de anevrisme cerebrale care sunt cele mai frecvente. Mortalitatea era de 49%. Iar în domeniul neurinoamelor de acustic, sărea de 51%. Eu, cu ajutorul microscopului operator, am redus mortalitatea la anevrisme până la 3-4%, iar la neurinoame la 4%”, a declarat profesorul.

  Leon Dănăilă este un om modest, care vorbeşte cu nostalgie de viaţa ce i-a fost dăruită de bunul Dumnezeu.

  Monalisa Ivaşcu, Bucureşti

  Sculptorul de creiere - 2016. S-a născut la data de 1 iulie 1933, în Darabani (Botoşani), într-o familie de ţărani săraci: mama avea patru clase, iar tatăl era neştiutor de carte. Deşi nu excela la învăţătură, la ştiinţe ale naturii avea întotdeauna note de 10.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...