Sculptorul de creiere

  Leon Dănăilă

  Mândria unui om îl coboară, dar cine este smerit cu duhul capătă cinstea. (Proverbele 29:23)

  „Am credinţă că, prin mine, Dumnezeu îi ajută pe bolnavii respectivi. Dumnezeu mi-a dat creier, mi-a dat mâini, mi-a dat judecată, iar eu trebuie să le utilizez pentru binele omului.” Leon Dănăilă este un om care ne dă o lecţie de viaţă preţioasă: aceea a modestiei şi a simplităţii, indiferent de culmile pe care le atingi în viaţă.

  S-a născut la data de 1 iulie 1933, în Darabani (Botoşani), într-o familie de ţărani săraci: mama avea patru clase, iar tatăl era neştiutor de carte. Deşi nu excela la învăţătură, la ştiinţe ale naturii avea întotdeauna note de 10.

  Leon Dănăilă a absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi în 1958. În 1961, ocupă postul de neurochirurg la Spitalul „Gh. Marinescu” din Bucureşti, iar din 1981 este medic primar neurochirurg şi şef al Secţiei VII de neurochirurgie vasculară şi microneurochirurgie de la acelaşi spital.

  Este membru a numeroase societăţi ştiinţifice internaţionale, a scris peste 40 de cărţi de specialitate, are 18 brevete de inventator şi peste 35 000 de operaţii la activ. A fost primul doctor care a introdus în practica medicală laserul şi microscopul operator. În anii 1980, a produs o revoluţie. „Am făcut o statistică a operaţiilor de anevrisme cerebrale care sunt cele mai frecvente. Mortalitatea era de 49%. Iar în domeniul neurinoamelor de acustic, sărea de 51%. Eu, cu ajutorul microscopului operator, am redus mortalitatea la anevrisme până la 3-4%, iar la neurinoame la 4%”, a declarat profesorul.

  Leon Dănăilă este un om modest, care vorbeşte cu nostalgie de viaţa ce i-a fost dăruită de bunul Dumnezeu.

  Monalisa Ivaşcu, Bucureşti

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...