Iertarea, atributul celor puternici

Louis Zamperini – supravieţuitor al celui de-al Doilea Război Mondial

Nădăjduieşte în Domnul, şi El te va ajuta. (Proverbele 20:22 u.p.)

Poate că şi tu te afli în situaţia de a ierta pe cineva care ţi-a greşit. Iertarea este un cadou pe care ţi-l faci ţie însuţi, este un act de generozitate pe care îl învăţăm chiar de la Dumnezeu. De aceea, iartă!

Născut într-o familie de imigranţi italieni, Louis s-a luptat de mic cu sărăcia. Sub îndrumarea fratelui mai mare, descoperă pasiunea pentru alergare şi, la 19 ani, devine cel mai tânăr membru al echipei olimpice a Statelor Unite la Olimpiada din Berlin, unde participă la proba de 5 000 de metri.

Este înrolat în armata americană şi, în 1943, aparatul său de zbor se prăbuşeşte în Oceanul Pacific. Cei trei supravieţuitori plutesc în derivă 47 de zile, pe o plută improvizată, înainte de a fi luaţi prizonieri şi duşi pe o insulă japoneză.

Zamperini este închis doi ani în lagărele japoneze, fiind torturat crunt prin bătăi şi înfometare. După război, primeşte cuvântul vieţii la una dintre evanghelizările lui Billy Graham. Amintindu-şi de rugăciunea făcută în timp ce plutea în mijlocul Oceanului Pacific: „Dacă mă vei salva, Te voi sluji toată viaţa”, prin puterea lui Dumnezeu reuşeşte să se întoarcă în Japonia, unde reîntâlneşte câţiva dintre gardienii care îl ţinuseră prizonier.

Acest om a învăţat că „cel care iartă niciodată nu-i reaminteşte celui pe care l-a iertat despre greşelile trecutului. Când ierţi este ca şi când răul nu s-a întâmplat niciodată. Iertarea adevărată este completă şi totală.”

Simona Vasile, Bucureşti

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video