Mușcat de moarte, și totuși viu

  Louis Pasteur şi vaccinul antirabic

  …Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe cared moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană. (1 Petru 1:18,19)

  Totul a pornit de la o injecţie administrată unui pacient sortit morţii. Lucrul acesta a schimbat istoria. Oricâţi bani ai fi avut, oricât de mulţi şi de buni prieteni ar fi fost lângă tine, oricât de mare ar fi fost poziţia ta socială, dacă ai fi fost muşcat şi nu ai fi primit vaccinul, mureai. Salvarea ta a devenit posibilă tot printr-o intervenţie majoră. Altfel, şi tu, şi eu am fi murit. Doreşti salvarea?

  Una dintre cele mai neplăcute experienţe este să fii muşcat de un animal. Fie că este vorba de un şarpe sau de un câine, muşcăturile pot fi periculoase. De-a lungul istoriei acestui pământ, o mulţime de oameni au sfârşit datorită unor astfel de muşcături.

  În anul 1885, Joseph Meister, un băieţel de doar nouă ani, a fost muşcat de un câine. Până la data aceea, din cauza simptomelor dramatice şi a sfârşitului letal, turbarea era o boală mortală şi înfricoşătoare. Cei mai mulţi credeau că micul Joseph este „condamnat” la moarte.

  Dar, în data de 6 iulie 1885, marele savant francez Louis Pasteur, un adevărat pionier în domeniul microbiologici, a folosit pentru prima dată vaccinul antirabic pe micul Joseph. Deşi Pasteur nu a fost prea încrezător şi injecţia a fost făcută fără tragere de inimă, pacientul s-a vindecat. Până atunci, Pasteur nu utilizase vaccinul său decât pe câini şi în doze de virulenţă foarte moderată. Cu greu a decis să-l utilizeze în doze cu virulenţă maximă, dar tot pe animale. Acum era prima dată când experimenta vaccinul său pe oameni… Şi s-a dovedit că a avut succes.

  Viorel Dascălu, Târgu Neamţ

  Mușcat de moarte, și totuși viu - 2016. Una dintre cele mai neplăcute experienţe este să fii muşcat de un animal. Fie că este vorba de un şarpe sau de un câine, muşcăturile pot fi periculoase. De-a lungul istoriei acestui pământ, o mulţime de oameni au sfârşit datorită unor astfel de muşcături.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...