Ce-ți pot face o pereche de cizme

Ştefan Demetrescu – pionier adventist

„Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele”, zice Domnul. (Isaia 55:8)

Dumnezeu are multe căi, chiar ascunse, prin care poate să ni Se descopere. De multe ori, alegem să le ignorăm. Dumnezeu ne-a chemat pe fiecare la o lucrare nobilă. Dacă vom urma calea Sa, vom fi pregătiţi pentru marea întâlnire cu Mântuitorul. Alege-L astăzi pe Isus!

În România, adventismul a pătruns prin Czechowski, primul misionar care a adus mesajul advent în Europa. Primul care a îmbrăţişat adventismul în România a fost inginerul Toma Aslan. Mergând mai departe în timp, găsim în paginile de istorie adventă mari oameni de valoare. Printre ei, Ştefan Demetrescu.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Demetrescu s-a născut în iulie 1882 într-o familie de ţărani ortodocşi din Stoileşti, Argeş. A terminat Liceul Militar din Craiova şi a urmat Şcoala de Ofiţeri de infanterie din Bucureşti. În urma absolvirii ca şef de promoţie, a fost numit instructor la Regimentul de infanterie din Vâlcea.

În regimentul său şi-a făcut apariţia recrutul pe termen scurt Petre P. Paulini, cu care s-a împrietenit. Cariera militară a lui Demetrescu a luat sfârşit ca urmare a unei gangrene la picior. Au urmat mai multe operaţii, acesta stând luni întregi internat în Spitalul Militar din Bucureşti. În tot acest timp, Paulini l-a vizitat pe prietenul său, aducându-i publicaţii adventiste. În primăvara lui 1907, Demetrescu a ales să-L urmeze pe Hristos.

După ce a studiat teologia la Friedensau, a lucrat ca pastor la Berlin, Bonnet şi Gottingen. A ajuns preşedintele Conferinţei Transilvania. A fost un stâlp al bisericii.

Andrei-Mihai Dinţa, ITA, Cernica

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ce-ți pot face o pereche de cizme - 2016. În România, adventismul a pătruns prin Czechowski, primul misionar care a adus mesajul advent în Europa. Primul care a îmbrăţişat adventismul în România a fost inginerul Toma Aslan. Mergând mai departe în timp, găsim în paginile de istorie adventă mari oameni de valoare. Printre ei, Ştefan Demetrescu. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.