Ce-ți pot face o pereche de cizme

  Ştefan Demetrescu – pionier adventist

  „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele”, zice Domnul. (Isaia 55:8)

  Dumnezeu are multe căi, chiar ascunse, prin care poate să ni Se descopere. De multe ori, alegem să le ignorăm. Dumnezeu ne-a chemat pe fiecare la o lucrare nobilă. Dacă vom urma calea Sa, vom fi pregătiţi pentru marea întâlnire cu Mântuitorul. Alege-L astăzi pe Isus!

  În România, adventismul a pătruns prin Czechowski, primul misionar care a adus mesajul advent în Europa. Primul care a îmbrăţişat adventismul în România a fost inginerul Toma Aslan. Mergând mai departe în timp, găsim în paginile de istorie adventă mari oameni de valoare. Printre ei, Ştefan Demetrescu.

  Demetrescu s-a născut în iulie 1882 într-o familie de ţărani ortodocşi din Stoileşti, Argeş. A terminat Liceul Militar din Craiova şi a urmat Şcoala de Ofiţeri de infanterie din Bucureşti. În urma absolvirii ca şef de promoţie, a fost numit instructor la Regimentul de infanterie din Vâlcea.

  În regimentul său şi-a făcut apariţia recrutul pe termen scurt Petre P. Paulini, cu care s-a împrietenit. Cariera militară a lui Demetrescu a luat sfârşit ca urmare a unei gangrene la picior. Au urmat mai multe operaţii, acesta stând luni întregi internat în Spitalul Militar din Bucureşti. În tot acest timp, Paulini l-a vizitat pe prietenul său, aducându-i publicaţii adventiste. În primăvara lui 1907, Demetrescu a ales să-L urmeze pe Hristos.

  După ce a studiat teologia la Friedensau, a lucrat ca pastor la Berlin, Bonnet şi Gottingen. A ajuns preşedintele Conferinţei Transilvania. A fost un stâlp al bisericii.

  Andrei-Mihai Dinţa, ITA, Cernica

  Ce-ți pot face o pereche de cizme - 2016. În România, adventismul a pătruns prin Czechowski, primul misionar care a adus mesajul advent în Europa. Primul care a îmbrăţişat adventismul în România a fost inginerul Toma Aslan. Mergând mai departe în timp, găsim în paginile de istorie adventă mari oameni de valoare. Printre ei, Ştefan Demetrescu.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...