Luptă!

George Orwell – scriitor

Dacă slăbeşti în ziua necazului, mică îţi este puterea. (Proverbele 24:10)

Chiar dacă toţi aleg să se compromită şi nu au curajul de a riposta, poţi lua exemplul lui George Orwell care a ales să îşi piardă dintre prieteni pentru a spune ce credea. El a dorit o schimbare şi faptul că a îndrăznit să îşi păstreze punctul de vedere, în opoziţie cu cei din timpul lui, arată că avea un caracter demn de admirat. Tu eşti gata să lupţi pentru ceea ce crezi?

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

În viaţă ai două posibilităţi. Una e să te conformezi regulilor, iar a doua să alegi altceva. George Orwell, pe numele real Eric Arthur Blair, a ales să fie diferit de majoritatea contemporanilor săi. A criticat sistemul politic prin satiră, stârnind astfel controverse.

Născut în India, în oraşul Motihari, în 1903, Eric a fost al doilea fiu al familiei. Încă din timpul studiilor, a publicat diverse articole în reviste. A călătorit în Franţa, în Anglia şi în Spania, unde s-a înrolat în război. În acest timp, a publicat mai multe reportaje, printre care şi „Drumul către Wigan Pier” (1937) şi „Omagiu Cataloniei” (1938).

Cartea care a avut cel mai mare succes este cea intitulată ,,Ferma animalelor”, publicată în 1945. În această carte el construieşte o satiră contemporană, o fabulă în care sistemul comunist este aspru criticat, autorul folosindu-se de animale pentru a prezenta realităţile acelor timpuri. Revista Time a inclus cartea aceasta între cele mai bune 100 de romane scrise în limba engleză între 1923 şi 2005, pe poziţia cu numărul 31. ,,Ferma animalelor” a câştigat Premiul „Hugo” retrospectiv în 1996 şi este inclusă între marile cărţi ale Occidentului.

Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Luptă! - 2016. În viaţă ai două posibilităţi. Una e să te conformezi regulilor, iar a doua să alegi altceva. George Orwell, pe numele real Eric Arthur Blair, a ales să fie diferit de majoritatea contemporanilor săi. A criticat sistemul politic prin satiră, stârnind astfel controverse. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.