Articolul precedentDumnezeu vorbește
  Articolul următorO scrisoare de dragoste

  Luptă!

  George Orwell – scriitor

  Dacă slăbeşti în ziua necazului, mică îţi este puterea. (Proverbele 24:10)

  Chiar dacă toţi aleg să se compromită şi nu au curajul de a riposta, poţi lua exemplul lui George Orwell care a ales să îşi piardă dintre prieteni pentru a spune ce credea. El a dorit o schimbare şi faptul că a îndrăznit să îşi păstreze punctul de vedere, în opoziţie cu cei din timpul lui, arată că avea un caracter demn de admirat. Tu eşti gata să lupţi pentru ceea ce crezi?

  În viaţă ai două posibilităţi. Una e să te conformezi regulilor, iar a doua să alegi altceva. George Orwell, pe numele real Eric Arthur Blair, a ales să fie diferit de majoritatea contemporanilor săi. A criticat sistemul politic prin satiră, stârnind astfel controverse.

  Născut în India, în oraşul Motihari, în 1903, Eric a fost al doilea fiu al familiei. Încă din timpul studiilor, a publicat diverse articole în reviste. A călătorit în Franţa, în Anglia şi în Spania, unde s-a înrolat în război. În acest timp, a publicat mai multe reportaje, printre care şi „Drumul către Wigan Pier” (1937) şi „Omagiu Cataloniei” (1938).

  Cartea care a avut cel mai mare succes este cea intitulată ,,Ferma animalelor”, publicată în 1945. În această carte el construieşte o satiră contemporană, o fabulă în care sistemul comunist este aspru criticat, autorul folosindu-se de animale pentru a prezenta realităţile acelor timpuri. Revista Time a inclus cartea aceasta între cele mai bune 100 de romane scrise în limba engleză între 1923 şi 2005, pe poziţia cu numărul 31. ,,Ferma animalelor” a câştigat Premiul „Hugo” retrospectiv în 1996 şi este inclusă între marile cărţi ale Occidentului.

  Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...