Articolul precedentDumnezeu vorbește
  Articolul următorO scrisoare de dragoste

  Luptă!

  George Orwell – scriitor

  Dacă slăbeşti în ziua necazului, mică îţi este puterea. (Proverbele 24:10)

  Chiar dacă toţi aleg să se compromită şi nu au curajul de a riposta, poţi lua exemplul lui George Orwell care a ales să îşi piardă dintre prieteni pentru a spune ce credea. El a dorit o schimbare şi faptul că a îndrăznit să îşi păstreze punctul de vedere, în opoziţie cu cei din timpul lui, arată că avea un caracter demn de admirat. Tu eşti gata să lupţi pentru ceea ce crezi?

  În viaţă ai două posibilităţi. Una e să te conformezi regulilor, iar a doua să alegi altceva. George Orwell, pe numele real Eric Arthur Blair, a ales să fie diferit de majoritatea contemporanilor săi. A criticat sistemul politic prin satiră, stârnind astfel controverse.

  Născut în India, în oraşul Motihari, în 1903, Eric a fost al doilea fiu al familiei. Încă din timpul studiilor, a publicat diverse articole în reviste. A călătorit în Franţa, în Anglia şi în Spania, unde s-a înrolat în război. În acest timp, a publicat mai multe reportaje, printre care şi „Drumul către Wigan Pier” (1937) şi „Omagiu Cataloniei” (1938).

  Cartea care a avut cel mai mare succes este cea intitulată ,,Ferma animalelor”, publicată în 1945. În această carte el construieşte o satiră contemporană, o fabulă în care sistemul comunist este aspru criticat, autorul folosindu-se de animale pentru a prezenta realităţile acelor timpuri. Revista Time a inclus cartea aceasta între cele mai bune 100 de romane scrise în limba engleză între 1923 şi 2005, pe poziţia cu numărul 31. ,,Ferma animalelor” a câştigat Premiul „Hugo” retrospectiv în 1996 şi este inclusă între marile cărţi ale Occidentului.

  Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

  Luptă! - 2016. În viaţă ai două posibilităţi. Una e să te conformezi regulilor, iar a doua să alegi altceva. George Orwell, pe numele real Eric Arthur Blair, a ales să fie diferit de majoritatea contemporanilor săi. A criticat sistemul politic prin satiră, stârnind astfel controverse.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.