O lumină

  Jean Calvin – teolog al Reformei

  Trimite lumina și credincioșia Ta ca să mă călăuzească și să mă ducă la muntele Tău cel sfânt și la locaşurile Tale! (Psalmii 43:3)

  Cu toate că Jean Calvin a avut o contribuţie semnificativă în teologie, puţini tineri din generaţia noastră mai vorbesc despre el. Calvin a fost o lumină pentru generaţia sa. Tu vrei să fii o lumină în cercul tău de influenţă şi în generaţia ta? Deviza noastră să fie: „Un om al lui Dumnezeu!”

  Sunt momente în viaţa noastră când facem unele lucruri de dragul cuiva, din respect pentru cineva sau pentru a primi ceva. Vine însă un moment când îţi dai seama că viaţa înseamnă mult mai mult de-atât. Prin această etapă a trecut şi Jean Calvin, marele teolog francez născut în 10 iulie 1509.

  Calvin a studiat la Paris, între 1521 şi 1526, unde a primit o educaţie umanistă şi a auzit apeluri pentru reformarea bisericii. A studiat dreptul la porunca tatălui său dar, când tatăl a murit, în 1531, Calvin a revenit la dragostea dintâi – studiul clasicilor şi al teologiei. A studiat greaca, ebraica şi latina, cele trei limbi ale discursului creştin antic, pregătindu-se pentru un studiu aprofundat al Scripturii.

  Dacă Luther a sunat trompeta pentru Reformă, Calvin a orchestrat partitura prin care Reforma a modelat civilizaţia vestică. După Luther, Calvin a fost spiritul conducător al Reformei protestante. Calvin a sistematizat teologia Reformei şi a accentuat suveranitatea voinţei lui Dumnezeu. El a făcut din Geneva casa multor refugiaţi religioși, iar influenţa lui s-a răspândit în toată lumea vestică. „Dumnezeu”, a scris el, „a întors cursul meu în altă direcţie prin frâul secret al providenţei Sale.”

  Ani Ionuţ Constantin, ITA, Cernica

  O lumină - 2016. Sunt momente în viaţa noastră când facem unele lucruri de dragul cuiva, din respect pentru cineva sau pentru a primi ceva. Vine însă un moment când îţi dai seama că viaţa înseamnă mult mai mult de-atât. Prin această etapă a trecut şi Jean Calvin, marele teolog francez născut în 10 iulie 1509.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...