O lumină

Jean Calvin – teolog al Reformei

Trimite lumina și credincioșia Ta ca să mă călăuzească și să mă ducă la muntele Tău cel sfânt și la locaşurile Tale! (Psalmii 43:3)

Cu toate că Jean Calvin a avut o contribuţie semnificativă în teologie, puţini tineri din generaţia noastră mai vorbesc despre el. Calvin a fost o lumină pentru generaţia sa. Tu vrei să fii o lumină în cercul tău de influenţă şi în generaţia ta? Deviza noastră să fie: „Un om al lui Dumnezeu!”

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Sunt momente în viaţa noastră când facem unele lucruri de dragul cuiva, din respect pentru cineva sau pentru a primi ceva. Vine însă un moment când îţi dai seama că viaţa înseamnă mult mai mult de-atât. Prin această etapă a trecut şi Jean Calvin, marele teolog francez născut în 10 iulie 1509.

Calvin a studiat la Paris, între 1521 şi 1526, unde a primit o educaţie umanistă şi a auzit apeluri pentru reformarea bisericii. A studiat dreptul la porunca tatălui său dar, când tatăl a murit, în 1531, Calvin a revenit la dragostea dintâi – studiul clasicilor şi al teologiei. A studiat greaca, ebraica şi latina, cele trei limbi ale discursului creştin antic, pregătindu-se pentru un studiu aprofundat al Scripturii.

Dacă Luther a sunat trompeta pentru Reformă, Calvin a orchestrat partitura prin care Reforma a modelat civilizaţia vestică. După Luther, Calvin a fost spiritul conducător al Reformei protestante. Calvin a sistematizat teologia Reformei şi a accentuat suveranitatea voinţei lui Dumnezeu. El a făcut din Geneva casa multor refugiaţi religioși, iar influenţa lui s-a răspândit în toată lumea vestică. „Dumnezeu”, a scris el, „a întors cursul meu în altă direcţie prin frâul secret al providenţei Sale.”

Ani Ionuţ Constantin, ITA, Cernica

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O lumină - 2016. Sunt momente în viaţa noastră când facem unele lucruri de dragul cuiva, din respect pentru cineva sau pentru a primi ceva. Vine însă un moment când îţi dai seama că viaţa înseamnă mult mai mult de-atât. Prin această etapă a trecut şi Jean Calvin, marele teolog francez născut în 10 iulie 1509. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.