Articolul precedentDovedește-te credincios
  Articolul următorUn căutător sincer

  O viață în Hristos

  Richard Buckminster Fuller – inventatorul domului geodezic

  Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine şi legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine. (Isaia 54:10)

  În toate încercările, avem un ajutor care nu lipseşte niciodată. El nu ne lasă să luptăm singuri cu ispita. Urechea credinţei poate auzi glasul Lui zicând: „Am suferit întristările tale, am trecut prin luptele tale şi am plâns şi Eu. Să nu crezi că eşti singur şi părăsit. Deşi suferinţa ta nu mişcă nicio coardă sensibilă în vreo inimă de pe pământ, priveşte la Mine şi vei trăi.”

  Când auzim de arhitectură, ne gândim la creaţie, la o „sculptură” pentru locuit. Astăzi este celebrat un număr de ani de la naşterea lui Richard Buckminster Fuller. Acesta a lucrat şi a realizat numeroase invenţii sau a perfecţionat altele, mai ales în domeniul arhitecturii şi al designului industrial, dintre care cea mai cunoscută este domul geodezic. El a fost cel de-al doilea preşedinte al Organizaţiei Mensa, o organizaţie internaţională nonprofit a oamenilor cu un IQ peste medie.

  De-a lungul întregii sale vieţi, Fuller a fost intens preocupat de întrebarea: „Are umanitatea vreo şansă de a supravieţui suficient de mult şi de plin de succes pe planeta Pământ şi, dacă da, cum o va face?” Considerându-se el însuşi un individ obişnuit, fără mijloace financiare deosebite şi fără riduri academice, Fuller a ales deliberat devotarea vieţii sale acestei cauze. A căutat mereu să descopere ceea ce ar putea face un individ obişnuit pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale omenirii acolo unde organizaţii mari şi puternice, precum guvernele sau companiile private, nu erau capabile să atingă acest deziderat.

  Vlad Ştefan, Piatra-Neamţ

  O viață în Hristos - 2016. Când auzim de arhitectură, ne gândim la creaţie, la o „sculptură” pentru locuit. Astăzi este celebrat un număr de ani de la naşterea lui Richard Buckminster Fuller. Acesta a lucrat şi a realizat numeroase invenţii sau a perfecţionat altele, mai ales în domeniul arhitecturii şi al designului industrial, dintre care...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...