Strategia maestrului

Erno Rubik – inventatorul cubului Rubik

Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti, ştii când stau jos şi când mă scol şi de departe îmi pătrunzi gândul. (Psalmii 139:1,2)

Dacă ai încercat vreodată să rezolvi un cub Rubik, probabil că ai renunţat după câteva încercări nereuşite. Eu am reuşit abia când am urmat instrucţiunile unui specialist. Viaţa poate fi asemănată cu un cub Rubik amestecat. Ştii idealul, dar nu vei putea să faci de unul singur mutările potrivite pentru a ajunge acolo. Ai nevoie de un Maestru care să te ghideze. El poate să rezolve orice încurcătură din viaţa ta. Vrei să te laşi în mâinile Lui?

Te-ai jucat vreodată cu un cub Rubik? Aproape sigur vei răspunde că da. De fapt, se spune că unul din cinci oameni s-a jucat cel puţin o dată în viaţă cu un astfel de cub.

Născut pe 13 iulie 1944, Emo Rubik este un inventator şi arhitect maghiar devenit celebru pentru crearea cubului Rubik. Cu tatăl inginer aviatic, iar mama artistă, fiul a ales să studieze arhitectura şi apoi designul. În perioada în care a fost profesor de arhitectură la Colegiul de Arte Aplicate din Budapesta, a căutat o idee de proiect care să le dezvolte studenţilor abilităţile de a vizualiza obiectele în spaţiu.

A început să lucreze în atelier cu blocuri de lemn şi benzi elastice, încercând să creeze o structură care să permită părţilor individuale să se mişte, fără ca întregul să se dezmembreze. Le-a arătat studenţilor primul prototip şi aceştia au fost încântaţi. înscurt timp, cubul Rubik a devenit popular în Ungaria şi, apoi, în întreaga lume, ajungând cea mai vândută jucărie la nivel global.

Tamara Dobîndă, Bacău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor