Strategia maestrului

Erno Rubik – inventatorul cubului Rubik

Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti, ştii când stau jos şi când mă scol şi de departe îmi pătrunzi gândul. (Psalmii 139:1,2)

Dacă ai încercat vreodată să rezolvi un cub Rubik, probabil că ai renunţat după câteva încercări nereuşite. Eu am reuşit abia când am urmat instrucţiunile unui specialist. Viaţa poate fi asemănată cu un cub Rubik amestecat. Ştii idealul, dar nu vei putea să faci de unul singur mutările potrivite pentru a ajunge acolo. Ai nevoie de un Maestru care să te ghideze. El poate să rezolve orice încurcătură din viaţa ta. Vrei să te laşi în mâinile Lui?

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Te-ai jucat vreodată cu un cub Rubik? Aproape sigur vei răspunde că da. De fapt, se spune că unul din cinci oameni s-a jucat cel puţin o dată în viaţă cu un astfel de cub.

Născut pe 13 iulie 1944, Emo Rubik este un inventator şi arhitect maghiar devenit celebru pentru crearea cubului Rubik. Cu tatăl inginer aviatic, iar mama artistă, fiul a ales să studieze arhitectura şi apoi designul. În perioada în care a fost profesor de arhitectură la Colegiul de Arte Aplicate din Budapesta, a căutat o idee de proiect care să le dezvolte studenţilor abilităţile de a vizualiza obiectele în spaţiu.

A început să lucreze în atelier cu blocuri de lemn şi benzi elastice, încercând să creeze o structură care să permită părţilor individuale să se mişte, fără ca întregul să se dezmembreze. Le-a arătat studenţilor primul prototip şi aceştia au fost încântaţi. înscurt timp, cubul Rubik a devenit popular în Ungaria şi, apoi, în întreaga lume, ajungând cea mai vândută jucărie la nivel global.

Tamara Dobîndă, Bacău

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Strategia maestrului - 2016. Te-ai jucat vreodată cu un cub Rubik? Aproape sigur vei răspunde că da. De fapt, se spune că unul din cinci oameni s-a jucat cel puţin o dată în viaţă cu un astfel de cub. Născut pe 13 iulie 1944, Emo Rubik este un inventator şi arhitect maghiar devenit celebru pentru... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.