Articolul precedentSpectacolul delfinilor
  Articolul următorDouă prezentări într-una

  Strategia maestrului

  Erno Rubik – inventatorul cubului Rubik

  Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti, ştii când stau jos şi când mă scol şi de departe îmi pătrunzi gândul. (Psalmii 139:1,2)

  Dacă ai încercat vreodată să rezolvi un cub Rubik, probabil că ai renunţat după câteva încercări nereuşite. Eu am reuşit abia când am urmat instrucţiunile unui specialist. Viaţa poate fi asemănată cu un cub Rubik amestecat. Ştii idealul, dar nu vei putea să faci de unul singur mutările potrivite pentru a ajunge acolo. Ai nevoie de un Maestru care să te ghideze. El poate să rezolve orice încurcătură din viaţa ta. Vrei să te laşi în mâinile Lui?

  Te-ai jucat vreodată cu un cub Rubik? Aproape sigur vei răspunde că da. De fapt, se spune că unul din cinci oameni s-a jucat cel puţin o dată în viaţă cu un astfel de cub.

  Născut pe 13 iulie 1944, Emo Rubik este un inventator şi arhitect maghiar devenit celebru pentru crearea cubului Rubik. Cu tatăl inginer aviatic, iar mama artistă, fiul a ales să studieze arhitectura şi apoi designul. În perioada în care a fost profesor de arhitectură la Colegiul de Arte Aplicate din Budapesta, a căutat o idee de proiect care să le dezvolte studenţilor abilităţile de a vizualiza obiectele în spaţiu.

  A început să lucreze în atelier cu blocuri de lemn şi benzi elastice, încercând să creeze o structură care să permită părţilor individuale să se mişte, fără ca întregul să se dezmembreze. Le-a arătat studenţilor primul prototip şi aceştia au fost încântaţi. înscurt timp, cubul Rubik a devenit popular în Ungaria şi, apoi, în întreaga lume, ajungând cea mai vândută jucărie la nivel global.

  Tamara Dobîndă, Bacău

  Strategia maestrului - 2016. Te-ai jucat vreodată cu un cub Rubik? Aproape sigur vei răspunde că da. De fapt, se spune că unul din cinci oameni s-a jucat cel puţin o dată în viaţă cu un astfel de cub. Născut pe 13 iulie 1944, Emo Rubik este un inventator şi arhitect maghiar devenit celebru pentru...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...