Curajul schimbă lumea

Ellen G. White – autoare prolifică

Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii… (Ezechiel 22:30)

E uşor să te laşi purtat de tendinţe sau de vocea grupului. Însă chemarea ta e alta: stai în picioare pentru ce crezi, fii o voce a curajului, care să oprească răul! Bombăneala nu e curaj. Ridică-te şi spune lucrurilor pe nume! Fii un profet!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Cu siguranţă vezi în jurul tău lucruri cu care nu eşti de acord şi care merg într-o direcţie greşită. Ai curaj să spui lucrurilor pe nume şi să mergi împotriva curentului?

Ellen G. White a fost şi rămâne o persoană controversată. Aclamată infantil de unii, criticată dezinformat de alţii, a lăsat totuşi în istoria creştinătăţii şi a omenirii o amprentă ce nu poate fi ştearsă. Şi asta pentru că a avut curaj. Deşi era femeie într-o societate patriarhală, deşi nu a avut avantaje sociale şi a avut un accident care i-a pus în pericol viaţa, a avut curajul de a arăta spre probleme care afectau societatea şi viaţa multor oameni.

A adus reforme în ce priveşte stilul de viaţă şi în domeniul sănătăţii, în educaţie şi implicare socială, a folosit cele mai noi informaţii de la vremea ei şi principiile morale ale Bibliei pentru a îndrepta oamenii spre sursa înţelepciunii şi a unei vieţi cu sens – spre Dumnezeu. A atacat problemele timpului şi nu s-a dat înapoi la vocea mulţimii sau la presiunea intereselor omeneşti. Şi asta o face profet. Până la 87 de ani, când a încetat din viaţă (16 iulie 1915), a rămas un exemplu de curaj şi integritate.

Radu Bompa, Botoşani

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Curajul schimbă lumea - 2016. Cu siguranţă vezi în jurul tău lucruri cu care nu eşti de acord şi care merg într-o direcţie greşită. Ai curaj să spui lucrurilor pe nume şi să mergi împotriva curentului? pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.