Cele mai mici lucruri

Pierre Louis Moreau de Maupertuis

Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. (Psalmii 19:1)

Chiar şi cele mai mici lucruri din natură, care nouă, oamenilor, ne par nesemnificative, poartă amprenta lui Dumnezeu. Să nu uităm că Dumnezeu este cel care susţine întregul univers.

Lumea în care trăim este plină de mistere, însă odată cu trecerea timpului multe dintre ele sunt dezlegate de oameni perseverenţi care şi-au pus ca ţintă desluşirea lor.

Pierre Louis Moreau de Maupertuis, născut în data de 17 iulie 1698, a fost un matematician, filosof şi intelectual francez. A fost director al Academiei Franceze de Ştiinţe şi primul director al Academiei din Berlin, la propunerea lui Federic cel Mare.

A efectuat o expediţie în Laponia pentru a determina forma exactă a Pământului şi i se atribuie formularea pricipiului minimei acţiuni, o versiune a acestuia fiind denumită ulterior principiul lui Maupertuis. De asemenea, a studiat şi istoria naturală, în special aspectele legate de ereditate şi lupta pentru existenţă.

În anul 1750, filosoful a afirmat că principiul celei mai mici acţiuni demonstrează existenţa lui Dumnezeu.

Irina Tăpălog, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video