Prizonierul devenit președinte

Nelson Mandela – omul care a adus speranţă

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie! (1 Timotei 4:12)

Deşi a trecut prin multe încercări, nu a renunţat niciodată la scopul său, devenind un simbol al perseverenţei, al curajului şi al răbdării. Ca şi Nelson Mandela, care a parcurs lungul drum spre libertate, şi noi suntem încurajaţi să nu ne dăm bătuţi în drumul nostru către cer.

Au existat timpuri în care libertatea şi drepturile unor oameni au fost încălcate, când oamenii de culoare erau consideraţi inferiori albilor. Dar a existat şi un om dispus să moară pentru idealul său. Acest om de culoare s-a numit Nelson Mandela şi a luptat împotriva inegalităţilor sociale şi pentru drepturile oamenilor din ţara sa.

Mandela s-a născut pe 18 iulie 1918, într-un sat din Africa de Sud. La vremea aceea, în Africa de Sud era un sistem social, politic şi economic rasist, numit apartheid. Mandela s-a opus acestui sistem şi a luptat pentru drepturile poporului sud-afican, condus de idealul său: „Voi continua să lupt pentru libertate până la sfârşitul vieţii mele.”

La vârsta de 7 ani, a devenit primul membru al familiei care a mers la studii. A ajuns să studieze la Universitatea Fort Hare, singura instituţie de învăţământ superior pentru negri din Africa de Sud.
Lupta pentru libertate i-a adus 27 de ani de detenţie, dar şi Premiul Nobel pentru Pace, în 1993. În închisoare, a primit oferte de eliberare din partea guvernului cu condiţia de a înceta lupta pentru libertate şi egalitate socială, dar le-a refuzat. După eliberare, a continuat să lupte, devenind primul preşedinte de culoare al ţării sale.

Larisa Alexandra Scumpu, Zimnicea

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video