Prizonierul devenit președinte

Nelson Mandela – omul care a adus speranţă

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie! (1 Timotei 4:12)

Deşi a trecut prin multe încercări, nu a renunţat niciodată la scopul său, devenind un simbol al perseverenţei, al curajului şi al răbdării. Ca şi Nelson Mandela, care a parcurs lungul drum spre libertate, şi noi suntem încurajaţi să nu ne dăm bătuţi în drumul nostru către cer.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Au existat timpuri în care libertatea şi drepturile unor oameni au fost încălcate, când oamenii de culoare erau consideraţi inferiori albilor. Dar a existat şi un om dispus să moară pentru idealul său. Acest om de culoare s-a numit Nelson Mandela şi a luptat împotriva inegalităţilor sociale şi pentru drepturile oamenilor din ţara sa.

Mandela s-a născut pe 18 iulie 1918, într-un sat din Africa de Sud. La vremea aceea, în Africa de Sud era un sistem social, politic şi economic rasist, numit apartheid. Mandela s-a opus acestui sistem şi a luptat pentru drepturile poporului sud-afican, condus de idealul său: „Voi continua să lupt pentru libertate până la sfârşitul vieţii mele.”

La vârsta de 7 ani, a devenit primul membru al familiei care a mers la studii. A ajuns să studieze la Universitatea Fort Hare, singura instituţie de învăţământ superior pentru negri din Africa de Sud.
Lupta pentru libertate i-a adus 27 de ani de detenţie, dar şi Premiul Nobel pentru Pace, în 1993. În închisoare, a primit oferte de eliberare din partea guvernului cu condiţia de a înceta lupta pentru libertate şi egalitate socială, dar le-a refuzat. După eliberare, a continuat să lupte, devenind primul preşedinte de culoare al ţării sale.

Larisa Alexandra Scumpu, Zimnicea

Comentariile sunt închise

Prizonierul devenit președinte 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.