Articolul precedentRoata se întoarce
  Articolul următorInfluența noastră este vitală

  Nimic nu poate fi prea greu

  Cucerirea de către alpiniştii români a vârfului Nanga Parbat

  Oricare le-ar fi puterea, eu în Tine nădăjduiesc, căci Dumnezeu este scăparea mea. (Psalmii 59:9)

  „Muntele vieţii” este unul provocator. Însă doar dacă îl treci poţi dobândi marea victorie. Niciodată să nu laşi sămânţa îndoielilor în mintea ta, să nu priveşti în urmă, ci, încrezător, să urci tot mai sus condus de mâna atotputernică a lui Dumnezeu. Foloseşte traseul oferit de El şi, indubitabil, vei cuceri vârful.

  Imaginează-ţi viaţa ta sub forma unui munte abrupt, cu altitudine foarte mare, pe care urcându-l rişti să pierzi multe, până şi propria viaţă. Care ar fi traseul ales? Ai risca să porneşti pe timp de furtună sau să te opui avalanşelor? Ai putea să nu-ţi pierzi credinţa chiar dacă trupul tău ar refuza să continue?

  Nanga Parbat este unul dintre cele mai periculoase vârfuri montane, cu o altitudine de 8 125 de metri. Situat în Pakistan, este cunoscut şi sub numele de „Muntele ucigaş”. Peste 50 de suflete şi-au dat viaţa încercând să-l cucerească. Pentru prima dată, după multe încercări nereuşite, la 3 iulie 1953, alpinistul austriac Hermann Buhl a reuşit să urce până în vârf.

  Deşi părea imposibil, după o pregătire de 6 luni, în ciuda alegerii celui mai dificil traseu, a lipsei de oxigen suplimentar şi a serpa-şului, la data de 19 iulie 2013, alpiniştii români Marius Gane, Aurel Salaşan, Teo Vlad, Zsolt Torok şi Bruno Adamcsek au reuşit, în premieră românească, ascensiunea vârfului Nanga Parbat. Liderul echipei, Zsolt Torok, a declarat: „Nici pentru o frântură de secundă nu m-am gândit să ne oprim şi să dăm înapoi.

  Ana Cobîleanschi, Suceava

  Nimic nu poate fi prea greu - 2016. Imaginează-ţi viaţa ta sub forma unui munte abrupt, cu altitudine foarte mare, pe care urcându-l rişti să pierzi multe, până şi propria viaţă. Care ar fi traseul ales? Ai risca să porneşti pe timp de furtună sau să te opui avalanşelor? Ai putea să nu-ţi pierzi credinţa chiar dacă trupul tău ar refuza să continue?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...