Articolul precedentRoata se întoarce
  Articolul următorInfluența noastră este vitală

  Nimic nu poate fi prea greu

  Cucerirea de către alpiniştii români a vârfului Nanga Parbat

  Oricare le-ar fi puterea, eu în Tine nădăjduiesc, căci Dumnezeu este scăparea mea. (Psalmii 59:9)

  „Muntele vieţii” este unul provocator. Însă doar dacă îl treci poţi dobândi marea victorie. Niciodată să nu laşi sămânţa îndoielilor în mintea ta, să nu priveşti în urmă, ci, încrezător, să urci tot mai sus condus de mâna atotputernică a lui Dumnezeu. Foloseşte traseul oferit de El şi, indubitabil, vei cuceri vârful.

  Imaginează-ţi viaţa ta sub forma unui munte abrupt, cu altitudine foarte mare, pe care urcându-l rişti să pierzi multe, până şi propria viaţă. Care ar fi traseul ales? Ai risca să porneşti pe timp de furtună sau să te opui avalanşelor? Ai putea să nu-ţi pierzi credinţa chiar dacă trupul tău ar refuza să continue?

  Nanga Parbat este unul dintre cele mai periculoase vârfuri montane, cu o altitudine de 8 125 de metri. Situat în Pakistan, este cunoscut şi sub numele de „Muntele ucigaş”. Peste 50 de suflete şi-au dat viaţa încercând să-l cucerească. Pentru prima dată, după multe încercări nereuşite, la 3 iulie 1953, alpinistul austriac Hermann Buhl a reuşit să urce până în vârf.

  Deşi părea imposibil, după o pregătire de 6 luni, în ciuda alegerii celui mai dificil traseu, a lipsei de oxigen suplimentar şi a serpa-şului, la data de 19 iulie 2013, alpiniştii români Marius Gane, Aurel Salaşan, Teo Vlad, Zsolt Torok şi Bruno Adamcsek au reuşit, în premieră românească, ascensiunea vârfului Nanga Parbat. Liderul echipei, Zsolt Torok, a declarat: „Nici pentru o frântură de secundă nu m-am gândit să ne oprim şi să dăm înapoi.

  Ana Cobîleanschi, Suceava

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...