Visuri la înălțime

  Edmund Hillary

  Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine! (Psalmii 61:2)

  „Mi-a fost frică de multe ori, dar am transformat frica într-un factor stimulator şi nu am lăsat-o să mă paralizeze”, a declarat ulterior. Deşi părea că totul îi stă în cale, ambiţia lui de a-şi împlini visul a fost mai mare decât frica de eşec. îndrăzneşte să-ţi trăieşti visul şi mergi cu Dumnezeu! Doar cu El vei rezista pe culmile înalte.

  Atingerea a ceea ce pare imposibil de atins a fost întotdeauna una dintre marile provocări umane. Cel mai înalt punct de pe pământ, la o altitudine de 8 848 de metri deasupra nivelului mării, este vârful Everest.

  Edmund Hillary s-a născut la 20 iulie 1919 în oraşul neozeelandez Auckland. Pasiunea pentru alpinism a apărut încă din adolescenţă, atunci când îşi petrecea iernile escaladând masivele muntoase din Noua Zeelandă. Era timid şi nu se împrietenea uşor cu băieţii de vârsta lui, aşa că s-a refugiat în literatura de aventură şi în excursii.

  La 16 ani, în timpul unei excursii cu colegii de liceu, şi-a descoperit pasiunea pentru munte, iar mai târziu, student fiind, a încheiat prima sa expediţie prin escaladarea vârfului Ollivier. Meseria şi-a ales-o în funcţie de pasiunea sa pentru escaladări, devenind apicultor, o îndeletnicire care îi permitea să muncească vara şi să colinde munţii iarna.

  A luat parte la cel de-al Doilea Război Mondial, a fost grav rănit, dar s-a refăcut şi a revenit la pasiunea lui pentru munte. Visul de a păşi pe „acoperişul lumii” a devenit realitate abia în 29 mai 1953, ora 11:30. Atunci a ajuns pe cel mai înalt pisc, alături de şerpaşul Tenzing Norgay.

  Mădălina Lidia Peicu, Balta Sărată (Teleorman)

  Visuri la înălțime - 2016. Atingerea a ceea ce pare imposibil de atins a fost întotdeauna una dintre marile provocări umane. Cel mai înalt punct de pe pământ, la o altitudine de 8 848 de metri deasupra nivelului mării, este vârful Everest.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...