Visuri la înălțime

  Edmund Hillary

  Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine! (Psalmii 61:2)

  „Mi-a fost frică de multe ori, dar am transformat frica într-un factor stimulator şi nu am lăsat-o să mă paralizeze”, a declarat ulterior. Deşi părea că totul îi stă în cale, ambiţia lui de a-şi împlini visul a fost mai mare decât frica de eşec. îndrăzneşte să-ţi trăieşti visul şi mergi cu Dumnezeu! Doar cu El vei rezista pe culmile înalte.

  Atingerea a ceea ce pare imposibil de atins a fost întotdeauna una dintre marile provocări umane. Cel mai înalt punct de pe pământ, la o altitudine de 8 848 de metri deasupra nivelului mării, este vârful Everest.

  Edmund Hillary s-a născut la 20 iulie 1919 în oraşul neozeelandez Auckland. Pasiunea pentru alpinism a apărut încă din adolescenţă, atunci când îşi petrecea iernile escaladând masivele muntoase din Noua Zeelandă. Era timid şi nu se împrietenea uşor cu băieţii de vârsta lui, aşa că s-a refugiat în literatura de aventură şi în excursii.

  La 16 ani, în timpul unei excursii cu colegii de liceu, şi-a descoperit pasiunea pentru munte, iar mai târziu, student fiind, a încheiat prima sa expediţie prin escaladarea vârfului Ollivier. Meseria şi-a ales-o în funcţie de pasiunea sa pentru escaladări, devenind apicultor, o îndeletnicire care îi permitea să muncească vara şi să colinde munţii iarna.

  A luat parte la cel de-al Doilea Război Mondial, a fost grav rănit, dar s-a refăcut şi a revenit la pasiunea lui pentru munte. Visul de a păşi pe „acoperişul lumii” a devenit realitate abia în 29 mai 1953, ora 11:30. Atunci a ajuns pe cel mai înalt pisc, alături de şerpaşul Tenzing Norgay.

  Mădălina Lidia Peicu, Balta Sărată (Teleorman)

  Visuri la înălțime - 2016. Atingerea a ceea ce pare imposibil de atins a fost întotdeauna una dintre marile provocări umane. Cel mai înalt punct de pe pământ, la o altitudine de 8 848 de metri deasupra nivelului mării, este vârful Everest.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...