Visuri la înălțime

Edmund Hillary

Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine! (Psalmii 61:2)

„Mi-a fost frică de multe ori, dar am transformat frica într-un factor stimulator şi nu am lăsat-o să mă paralizeze”, a declarat ulterior. Deşi părea că totul îi stă în cale, ambiţia lui de a-şi împlini visul a fost mai mare decât frica de eşec. îndrăzneşte să-ţi trăieşti visul şi mergi cu Dumnezeu! Doar cu El vei rezista pe culmile înalte.

Atingerea a ceea ce pare imposibil de atins a fost întotdeauna una dintre marile provocări umane. Cel mai înalt punct de pe pământ, la o altitudine de 8 848 de metri deasupra nivelului mării, este vârful Everest.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Edmund Hillary s-a născut la 20 iulie 1919 în oraşul neozeelandez Auckland. Pasiunea pentru alpinism a apărut încă din adolescenţă, atunci când îşi petrecea iernile escaladând masivele muntoase din Noua Zeelandă. Era timid şi nu se împrietenea uşor cu băieţii de vârsta lui, aşa că s-a refugiat în literatura de aventură şi în excursii.

La 16 ani, în timpul unei excursii cu colegii de liceu, şi-a descoperit pasiunea pentru munte, iar mai târziu, student fiind, a încheiat prima sa expediţie prin escaladarea vârfului Ollivier. Meseria şi-a ales-o în funcţie de pasiunea sa pentru escaladări, devenind apicultor, o îndeletnicire care îi permitea să muncească vara şi să colinde munţii iarna.

A luat parte la cel de-al Doilea Război Mondial, a fost grav rănit, dar s-a refăcut şi a revenit la pasiunea lui pentru munte. Visul de a păşi pe „acoperişul lumii” a devenit realitate abia în 29 mai 1953, ora 11:30. Atunci a ajuns pe cel mai înalt pisc, alături de şerpaşul Tenzing Norgay.

Mădălina Lidia Peicu, Balta Sărată (Teleorman)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Visuri la înălțime - 2016. Atingerea a ceea ce pare imposibil de atins a fost întotdeauna una dintre marile provocări umane. Cel mai înalt punct de pe pământ, la o altitudine de 8 848 de metri deasupra nivelului mării, este vârful Everest. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.