Articolul precedentPuterea cumpătării
  Articolul următorEl nu întârzie să răspundă

  Vrei să ajungi cuceritor?

  Alexandru cel Mare

  Nu iubi somnul, căci vei ajunge sărac; deschide ochii şi te vei sătura de pâine. (Proverbele 20:13)

  Cu cât vei lenevi mai mult, cu cât vei petrece timpul fără să faci nimic sau făcând „nimicuri”, cu atât nu vei reuşi să cucereşti nimic, nici măcar pe tine însuţi. Doar visatul nu rezolvă nimic. E nevoie şi de acţiune şi ar trebui să începi chiar acum.

  Poate că într-o noapte te-ai visat patron sau preşedinte sau poate un rege atotputernic. Nu-i rău că ai visat, neajunsul este că nu eşti în realitate cum ai visat. Oare de ce? Cineva spunea că visele nu sunt reale fiindcă le ai când dormi în pat. Dacă n-ai dormi, ci ai acţiona, visul ar putea deveni realitate.

  Fiul regelui Filip al II-lea şi al Olimpiei, pe nume Alexandru, se naşte la 21 iulie 356 î.Hr. în capitala Macedoniei, Pella. Este educat în spirit spartan pentru a mânui spada, până la vârsta de 13 ani. Apoi este dat pe mâna marelui filosof Aristotel pentru a fi instruit în mânuirea vorbelor. La 20 de ani, preia tronul părintelui asasinat. După încă 13 ani, Alexandru ajunge stăpânitorul unuia dintre cele mai mari imperii şi promotorul uneia dintre cele mai influente culturi: cea greco-orientală. În circa 8 ani, a parcurs cu armata sa (de multe ori pe jos) peste 18 000 de kilometri. La 33 de ani, a murit ca cel mai tânăr împărat al unuia dintre cele mai mari imperii.

  Ce crezi că l-a făcut să fie „mare”? Ce a făcut pentru a ajunge unde a ajuns? Ambiţia? Da, şi ambiţia. Dorinţa după averi? Poate şi asta. Plăcerea de a avea faimă? Sigur că şi ea a contribuit. Dar a mai fost ceva. Alexandru dormea puţin, pentru a realiza cât mai mult.

  Viorel Dascălu, Târgu Neamţ

  Vrei să ajungi cuceritor? - 2016. Poate că într-o noapte te-ai visat patron sau preşedinte sau poate un rege atotputernic. Nu-i rău că ai visat, neajunsul este că nu eşti în realitate cum ai visat. Oare de ce? Cineva spunea că visele nu sunt reale fiindcă le ai când dormi în pat. Dacă n-ai dormi, ci ai acţiona, visul ar putea deveni realitate.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...