Despre sacrificiu

John Nevins Andrews – misionar adventist

… Vai de mine dacă nu vestesc Evanghelia! (1 Corinteni 9:16 u.p.)

Eşti gata să sacrifici din timpul şi resursele tale pentru răspândirea credinţei pe care o ai? Oferă-I astăzi lui Dumnezeu ceva din ceea ce ai primit ca binecuvântare!

John Andrews a trebuit să renunţe la şcoală la o vârstă fragedă din motive de sănătate. Fiind o persoană autodidactă, a învăţat singur, a studiat Biblia şi L-a acceptat pe Hristos. Atunci şi-a găsit scopul în viaţă. Preţuind Biblia, a învăţat să citească în limbile greacă, latină şi ebraică.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Andrews a fost un om pentru care misiunea a reprezentat viaţa sa. Călătorea mult pentru a răspândi Evanghelia şi adevărul advent.

Folosind un cal, a parcurs 965 de kilometri în şase săptămâni. În timpul zilei predica, iar noaptea până târziu scria pentru Review. A fost ajutat de familia White şi de fraţii de credinţă să se recupereze din cauza extenuării. După trei luni, şi-a putut continua drumul spre casă.

John Nevins Andrews a fost primul misionar oficial al Bisericii Adventiste din Statele Unite trimis în Europa. Ellen White le-a spus europenilor despre el că „este cel mai capabil om pe care vi l-am trimis”. Chiar dacă Andrews a început o viaţă nouă în Europa, vechile obiceiuri au rămas, iar sacrificiul pentru misiune a continuat. A avut noi probleme de sănătate din cauza efortului prea mare.
Andrews putea să recite întreaga Biblie din memorie. A murit la 54 de ani, după ce a trăit pentru răspândirea mesajului advent.

Flavius Ardelean, ITA, Cernica

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Despre sacrificiu - 2016. John Andrews a trebuit să renunţe la şcoală la o vârstă fragedă din motive de sănătate. Fiind o persoană autodidactă, a învăţat singur, a studiat Biblia şi L-a acceptat pe Hristos. Atunci şi-a găsit scopul în viaţă. Preţuind Biblia, a învăţat să citească în limbile greacă, latină şi ebraică. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.