Articolul precedentPorunca a VIII-a
  Articolul următorZi de sărbătoare în Copperbelt

  Libertatea care contează

  Simon Bolivar – revoluţionar din America Latină

  Dumnezeu mi-a izbăvit sufletul ca să nu intre în groapă şi viaţa mea vede lumina! (Iov 33:28)

  Mai importantă decât toate eliberările menţionate, cred că este o eliberare care a intrat deja în istorie şi priveşte viitorul nostru veşnic. Ne naştem cu o înclinaţie spre păcat, cu o fire rebelă împotriva lui Dumnezeu, dar El, în nemărginita Lui bunătate, L-a trimis pe Fiul Său preaiubit să ne elibereze din sclavia păcatului. De aceea trebuie să-l fim recunoscători pentru binele făcut!

  Cam asta îşi doreşte fiecare om în această viaţă. Poate că ne dorim eliberare din „sclavia” bucătăriei sau eliberare din „închisoarea” unui loc de muncă de care ne-am săturat. Toată lumea ne promite eliberare: medicul de familie, prin prescrierea unor medicamente care să ne scape de durere, medicul stomatolog, de asemenea, companiile de igienă şi înfrumuseţare ne oferă soluţii pentru a scăpa de grija transpiraţiei, a coşurilor ori a iritaţiilor nedorite şi exemplele pot continua.

  La această dată, 24 iulie, Simon Bolivar, fiu al unui aristocrat venezuelean de origine spaniolă, a obţinut una dintre cele mai mari eliberări – eliberarea Americii Latine de sub dominaţia spaniolă.

  Educaţia primită de Bolivar a conturat modul de gândire al „Liberatorului”. Indieni, mulatri, metişi, creoli, negri, sclavi sau oameni liberi – pentru Simon Bolivar au fost cu toţii locuitori egali ai Venezuelei. El nu a acceptat ideea de scalvie. Dorea independenţă şi emancipare pentru statele sud-america-ne pe care le vedea prospere sub conducerea unui singur om. Nu voia să fie el acela. Nu a împărtăşit ideea instalării unui „rege al Americii”.

  Diana Ciobanu, Iaşi

  Libertatea care contează - 2016. Toată lumea ne promite eliberare: medicul de familie, prin prescrierea unor medicamente care să ne scape de durere, medicul stomatolog, de asemenea, companiile de igienă şi înfrumuseţare ne oferă soluţii pentru a scăpa de grija transpiraţiei, a coşurilor ori a iritaţiilor nedorite şi exemplele pot continua.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...