Articolul precedentPorunca a VIII-a
  Articolul următorZi de sărbătoare în Copperbelt

  Libertatea care contează

  Simon Bolivar – revoluţionar din America Latină

  Dumnezeu mi-a izbăvit sufletul ca să nu intre în groapă şi viaţa mea vede lumina! (Iov 33:28)

  Mai importantă decât toate eliberările menţionate, cred că este o eliberare care a intrat deja în istorie şi priveşte viitorul nostru veşnic. Ne naştem cu o înclinaţie spre păcat, cu o fire rebelă împotriva lui Dumnezeu, dar El, în nemărginita Lui bunătate, L-a trimis pe Fiul Său preaiubit să ne elibereze din sclavia păcatului. De aceea trebuie să-l fim recunoscători pentru binele făcut!

  Cam asta îşi doreşte fiecare om în această viaţă. Poate că ne dorim eliberare din „sclavia” bucătăriei sau eliberare din „închisoarea” unui loc de muncă de care ne-am săturat. Toată lumea ne promite eliberare: medicul de familie, prin prescrierea unor medicamente care să ne scape de durere, medicul stomatolog, de asemenea, companiile de igienă şi înfrumuseţare ne oferă soluţii pentru a scăpa de grija transpiraţiei, a coşurilor ori a iritaţiilor nedorite şi exemplele pot continua.

  La această dată, 24 iulie, Simon Bolivar, fiu al unui aristocrat venezuelean de origine spaniolă, a obţinut una dintre cele mai mari eliberări – eliberarea Americii Latine de sub dominaţia spaniolă.

  Educaţia primită de Bolivar a conturat modul de gândire al „Liberatorului”. Indieni, mulatri, metişi, creoli, negri, sclavi sau oameni liberi – pentru Simon Bolivar au fost cu toţii locuitori egali ai Venezuelei. El nu a acceptat ideea de scalvie. Dorea independenţă şi emancipare pentru statele sud-america-ne pe care le vedea prospere sub conducerea unui singur om. Nu voia să fie el acela. Nu a împărtăşit ideea instalării unui „rege al Americii”.

  Diana Ciobanu, Iaşi

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...