Soldat pentru Hristos

Andre Maurois – scriitor francez

Preaiubiţilor, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna. (Iuda 3)

Aşa cum evreul alsacian Andre Maurois s-a înrolat şi a slujit armatei franceze în Primul Război Mondial, şi noi putem să ne înrolăm în armata lui Dumnezeu şi să Îi slujim, ca să primim mântuirea.

Andre Maurois, născut la 26 iulie 1885, a fost scriitor, eseist şi istoric francez. A devenit cunoscut şi datorită biografiilor scrise: Honore de Balzac, Shelley, Chopin, Benjamin Franklin.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Maurois şi-a făcut educaţia la Rouen, în Normandia. După ce a luat licenţa în litere, s-a ocupat o perioadă de conducerea uzinei pe care o deţinea familia sa.

În timpul Primului Război Mondial, s-a înrolat în armata franceză şi a servit ca interpret, apoi ca ofiţer de legătură cu armata britanică. Primul său roman, Tăcerile colonelului Bramble, s-a caracterizat printr-un acut realism social şi o critică a societăţii contemporane. Romanul a avut succes în Franţa şi a fost tradus rapid în Regatul Unit.

La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, Maurois a fost numit observator oficial francez ataşat la Cartierul general britanic. În calitatea sa, a urmat armata engleză în Belgia. După demobilizare, a plecat în Canada, unde a scris despre experienţele sale de pe front.

În 1967, după o lungă carieră de scriitor, Maurois moare la Neuilly-sur-Seine, lângă Paris, unde este şi înmormântat.

Angi Cojocaru, LTA, Craiova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Soldat pentru Hristos - 2016. În timpul Primului Război Mondial, Andre Maurois s-a înrolat în armata franceză şi a servit ca interpret, apoi ca ofiţer de legătură cu armata britanică. Primul său roman, Tăcerile colonelului Bramble, s-a caracterizat printr-un acut realism social şi o critică a societăţii contemporane. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.