Liantul

  1866 – primul cablu de telegraf transatlantic

  Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine… şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări. (2 Corinteni 5:19)

  Prin Hristos, distanţa dintre veşnic şi trecător a fost anulată. El a îndurat frigul şi furtuna păcatului nostru pentru ca între noi şi Tatăl să nu mai rămână decât mâinile Lui sfinte care să unească. Laudă-L astăzi pe Mântuitorul care îţi ţine viaţa legată de Infinit. Onorează-L printr-o minte care gândeşte curat, prin cuvinte care înalţă, printr-o inimă care iubeşte mai mult!

  Era actuală ne-a facilitat într-atât comunicarea, încât nu mai contează dacă distanţa dintre interlocutori este Iaşi – Bucureşti sau Iaşi – Ottawa. Tehnologia de astăzi este o invitaţie la comunicare! Da. Îţi mai aminteşti de istorisirile părinţilor despre scrisori care ajungeau în săptămâni şi despre emoţiile care întreceau cu mult durata ajungerii lor?

  În cea mai mare parte a secolului al XIX-lea, informaţiile au circulat între Europa şi America doar cu viteza maximă posibilă a navelor poştale. Dacă furtunile iernii întrerupeau circulaţia navelor de linie, cele două continente erau izolate unul de altul luni de zile.

  Faptul că se impunea instalarea unui cablu transadantic era evident. Proiectul necesita fabricarea unui cablu lung de 3 200 de kilometri, care urma să fie scufundat în apele Oceanului Adantic. A fost nevoie de 12 ani de luptă şi de cheltuieli şi de cinci încercări înainte ca o echipă de ingineri să reuşească instalarea acestui cablu. Pe 27 iulie 1866, cablul a fost în sfârşit la locul său şi, din ziua aceea, timp de aproape 140 de ani, comunicaţiile cu Europa nu au mai fost întrerupte de nimic.

  Loredana Catrinescu, Darabani (Botoşani)

  Liantul - 2016. Era actuală ne-a facilitat într-atât comunicarea, încât nu mai contează dacă distanţa dintre interlocutori este Iaşi - Bucureşti sau Iaşi - Ottawa. Tehnologia de astăzi este o invitaţie la comunicare! Da. Îţi mai aminteşti de istorisirile părinţilor despre scrisori care ajungeau în săptămâni şi despre emoţiile care întreceau cu mult durata ajungerii lor?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....