Liantul

  1866 – primul cablu de telegraf transatlantic

  Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine… şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări. (2 Corinteni 5:19)

  Prin Hristos, distanţa dintre veşnic şi trecător a fost anulată. El a îndurat frigul şi furtuna păcatului nostru pentru ca între noi şi Tatăl să nu mai rămână decât mâinile Lui sfinte care să unească. Laudă-L astăzi pe Mântuitorul care îţi ţine viaţa legată de Infinit. Onorează-L printr-o minte care gândeşte curat, prin cuvinte care înalţă, printr-o inimă care iubeşte mai mult!

  Era actuală ne-a facilitat într-atât comunicarea, încât nu mai contează dacă distanţa dintre interlocutori este Iaşi – Bucureşti sau Iaşi – Ottawa. Tehnologia de astăzi este o invitaţie la comunicare! Da. Îţi mai aminteşti de istorisirile părinţilor despre scrisori care ajungeau în săptămâni şi despre emoţiile care întreceau cu mult durata ajungerii lor?

  În cea mai mare parte a secolului al XIX-lea, informaţiile au circulat între Europa şi America doar cu viteza maximă posibilă a navelor poştale. Dacă furtunile iernii întrerupeau circulaţia navelor de linie, cele două continente erau izolate unul de altul luni de zile.

  Faptul că se impunea instalarea unui cablu transadantic era evident. Proiectul necesita fabricarea unui cablu lung de 3 200 de kilometri, care urma să fie scufundat în apele Oceanului Adantic. A fost nevoie de 12 ani de luptă şi de cheltuieli şi de cinci încercări înainte ca o echipă de ingineri să reuşească instalarea acestui cablu. Pe 27 iulie 1866, cablul a fost în sfârşit la locul său şi, din ziua aceea, timp de aproape 140 de ani, comunicaţiile cu Europa nu au mai fost întrerupte de nimic.

  Loredana Catrinescu, Darabani (Botoşani)

  Liantul - 2016. Era actuală ne-a facilitat într-atât comunicarea, încât nu mai contează dacă distanţa dintre interlocutori este Iaşi - Bucureşti sau Iaşi - Ottawa. Tehnologia de astăzi este o invitaţie la comunicare! Da. Îţi mai aminteşti de istorisirile părinţilor despre scrisori care ajungeau în săptămâni şi despre emoţiile care întreceau cu mult durata ajungerii lor?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...