Articolul precedentBucură-te în Domnul!
  Articolul următorSchimbare de plan

  Bunătate în tranșe

  Izbucnirea Primului Război Mondial

  Cine urmăreşte neprihănirea şi bunătatea găseşte viaţă, neprihănire şi slavă. (Proverbele 21:21)

  Pentru noi e mult mai simplu. Nu suntem în război. Şi totuşi de atât de puţine ori alegem să răspundem cu bunătate celor care nu ne fac pe plac, ne aprindem dintr-odată când cineva ne critică şi întoarcem atât de des spatele celor care au nevoie de o mână de ajutor. Cum ar fi dacă astăzi ne-am uita mai atent în jur şi am oferi ajutorul nostru acolo unde e nevoie? Oare mai multă bunătate n-ar putea schimba această lume?

  Probabil vă întrebaţi de ce am ales ca în această zi să readuc în atenţie un eveniment atât de dureros. Primul Război Mondial a avut un impact imens asupra omenirii şi a lăsat în urma lui o suferinţă enormă.

  De multe ori vedem doar partea neagră a războiului şi nu ne dăm seama că acolo, pe câmpul de luptă, pe lângă toată cruzimea care a fost arată, s-au petrecut atâtea acte de bunătate. În urma războiului au rămas o sumedenie de imagini în care soldaţii se ajutau între ei, chiar şi cei inamici; copiii erau ajutaţi de soldaţii care le cotropeau ţara, iar femeile erau scoase dinaintea gloanţelor, nu împuşcate. Erau soldaţi care alegeau să nu jefuiască, ci mai degrabă să salveze o viaţă.

  Povestirea cea mai impresionantă a Primului Război Mondial a rămas dintr-o noapte geroasă în care britanicii şi germanii, care stăteau în tranşee faţă în faţă, au ales să oprească focul unii împotriva celorlalţi, să cânte împreună şi să îşi pună o întrebare simplă: „Oare nu poate exista pace între noi?” E drept că războiul a continuat şi milioane de oameni au murit, dar au fost mulţi care au ales să se poarte cu bunătate, chiar şi cu inamicii lor.

  Gabriel Vintilescu, Craiova

  Bunătate în tranșe - 2016. De multe ori vedem doar partea neagră a războiului şi nu ne dăm seama că acolo, pe câmpul de luptă, pe lângă toată cruzimea care a fost arată, s-au petrecut atâtea acte de bunătate. În urma războiului au rămas o sumedenie de imagini în care soldaţii se ajutau între ei, chiar şi cei inamici.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...