Articolul precedentBucură-te în Domnul!
  Articolul următorSchimbare de plan

  Bunătate în tranșe

  Izbucnirea Primului Război Mondial

  Cine urmăreşte neprihănirea şi bunătatea găseşte viaţă, neprihănire şi slavă. (Proverbele 21:21)

  Pentru noi e mult mai simplu. Nu suntem în război. Şi totuşi de atât de puţine ori alegem să răspundem cu bunătate celor care nu ne fac pe plac, ne aprindem dintr-odată când cineva ne critică şi întoarcem atât de des spatele celor care au nevoie de o mână de ajutor. Cum ar fi dacă astăzi ne-am uita mai atent în jur şi am oferi ajutorul nostru acolo unde e nevoie? Oare mai multă bunătate n-ar putea schimba această lume?

  Probabil vă întrebaţi de ce am ales ca în această zi să readuc în atenţie un eveniment atât de dureros. Primul Război Mondial a avut un impact imens asupra omenirii şi a lăsat în urma lui o suferinţă enormă.

  De multe ori vedem doar partea neagră a războiului şi nu ne dăm seama că acolo, pe câmpul de luptă, pe lângă toată cruzimea care a fost arată, s-au petrecut atâtea acte de bunătate. În urma războiului au rămas o sumedenie de imagini în care soldaţii se ajutau între ei, chiar şi cei inamici; copiii erau ajutaţi de soldaţii care le cotropeau ţara, iar femeile erau scoase dinaintea gloanţelor, nu împuşcate. Erau soldaţi care alegeau să nu jefuiască, ci mai degrabă să salveze o viaţă.

  Povestirea cea mai impresionantă a Primului Război Mondial a rămas dintr-o noapte geroasă în care britanicii şi germanii, care stăteau în tranşee faţă în faţă, au ales să oprească focul unii împotriva celorlalţi, să cânte împreună şi să îşi pună o întrebare simplă: „Oare nu poate exista pace între noi?” E drept că războiul a continuat şi milioane de oameni au murit, dar au fost mulţi care au ales să se poarte cu bunătate, chiar şi cu inamicii lor.

  Gabriel Vintilescu, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...