Mergi înainte! Nu renunța!

Henry Ford – părintele automobilelor Ford

Cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire. (Proverbele 24:16)

Pentru împlinirea oricărei dorinţe este nevoie de un plan. Începe cu ceea ce crezi că ai putea să faci! Scrie-ţi scopul şi schiţează-ţi planul! Dacă primul plan eşuează, înlocuieşte-l cu un plan nou! Continuă până când găseşti un plan care funcţionează. Nu pierdem decât atunci când renunţăm, în propria minte, la ceea ce vrem.

Vârsta de 18 ani aduce cu ea multe bucurii şi, totodată, responsabilităţi. Printre ele amintim „examenul de maturitate” (BAC-ul) şi permisul de conducere auto. Cu siguranţă, cu mult timp înainte de a împlini vârsta de 18 ani, v-aţi imaginat ziua în care veţi conduce propria maşină. Poate chiar un BMW, un Audi sau un Ford…

Henry Ford este omul care a pus bazele construcţiei automobilelor în serie, inventând şi marca ce îi poartă numele. Un om care şi-a urmat pasiunea pentru motoare şi automobile, care a refuzat să muncească la fermă şi a ajuns una dintre cele mai importante personalităţi ale lumii.

Ford se naşte la data de 30 iulie 1863, în Michigan, iar mai târziu se mută împreună cu părinţii, Mary şi William Ford, la o fermă din Dearborn. Încă de mic îşi ajută părinţii în gospodărie şi urmează o şcoala modestă. Nu îi place deloc viaţa la fermă şi nici şcoala, astfel că, la vârsta de 16 ani, pleacă spre Detroit pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Ford a făcut avere pentru că a avut un plan care a funcţionat. Nu a fost primul plan. De fapt, la începutul carierei, a eşuat, iar lucrul acesta s-a întâmplat şi când a ajuns în vârf. Dar a conceput planuri noi şi a mers înainte.

Ilie Aura, Matca (Galaţi)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video