Mergi înainte! Nu renunța!

Henry Ford – părintele automobilelor Ford

Cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire. (Proverbele 24:16)

Pentru împlinirea oricărei dorinţe este nevoie de un plan. Începe cu ceea ce crezi că ai putea să faci! Scrie-ţi scopul şi schiţează-ţi planul! Dacă primul plan eşuează, înlocuieşte-l cu un plan nou! Continuă până când găseşti un plan care funcţionează. Nu pierdem decât atunci când renunţăm, în propria minte, la ceea ce vrem.

Vârsta de 18 ani aduce cu ea multe bucurii şi, totodată, responsabilităţi. Printre ele amintim „examenul de maturitate” (BAC-ul) şi permisul de conducere auto. Cu siguranţă, cu mult timp înainte de a împlini vârsta de 18 ani, v-aţi imaginat ziua în care veţi conduce propria maşină. Poate chiar un BMW, un Audi sau un Ford…

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Henry Ford este omul care a pus bazele construcţiei automobilelor în serie, inventând şi marca ce îi poartă numele. Un om care şi-a urmat pasiunea pentru motoare şi automobile, care a refuzat să muncească la fermă şi a ajuns una dintre cele mai importante personalităţi ale lumii.

Ford se naşte la data de 30 iulie 1863, în Michigan, iar mai târziu se mută împreună cu părinţii, Mary şi William Ford, la o fermă din Dearborn. Încă de mic îşi ajută părinţii în gospodărie şi urmează o şcoala modestă. Nu îi place deloc viaţa la fermă şi nici şcoala, astfel că, la vârsta de 16 ani, pleacă spre Detroit pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Ford a făcut avere pentru că a avut un plan care a funcţionat. Nu a fost primul plan. De fapt, la începutul carierei, a eşuat, iar lucrul acesta s-a întâmplat şi când a ajuns în vârf. Dar a conceput planuri noi şi a mers înainte.

Ilie Aura, Matca (Galaţi)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Mergi înainte! Nu renunța! - 2016. Vârsta de 18 ani aduce cu ea multe bucurii şi, totodată, responsabilităţi. Printre ele amintim „examenul de maturitate” (BAC-ul) şi permisul de conducere auto. Cu siguranţă, cu mult timp înainte de a împlini vârsta de 18 ani, v-aţi imaginat ziua în care veţi conduce propria maşină. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.