Nu autosuficienței!

Leonardo da Vinci

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10 p.p.)

Azi, spune nu autosuficienţei sau mulţumirii de sine şi stabileşte-ţi standarde înalte, ţintind perfecţiunea în tot ceea ce faci. Şi nu uita să te bucuri de lucrul tău!

În 1452, se naşte în Toscana Leonardo da Vinci. Despre copilăria lui nu se ştiu prea multe. A devenit vegetarian din copilătie: „M-am lepădat de la o vârstă fragedă de folosirea cărnii şi va veni vremea când oamenii ca mine vor vedea ca pe o crimă uciderea animalelor, la fel cum astăzi considerăm uciderea oamenilor.”

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

La 14 ani, intră ucenic în atelierul lui Verrocchio. Se pare că era extrem de talentat şi la muzică. Era un lucru obişnuit pentru el să înceapă multe proiecte şi să nu le mai finalizeze. Tot el a scris: „Oamenii geniali încep opere mari. Oamenii harnici le finalizează.”

Leonardo lucra uneori de dimineaţă până seara, fără a mânca, după aceea urmând câteva zile în care nu picta deloc: „Oamenii cu un înalt geniu sunt cei mai activi atunci când muncesc cel mai puţin.” Studiile sale se regăsesc în circa 13 000 de pagini, cuprinzând schiţe de aripi şi pantofi pentru mers pe apă, compoziţii pentru pictură, studii de animale, plante, disecţii de organe, maşini de război sau de zburat, arhitectură.

Leonardo a fost în permanenţă un spirit creator, cu o viziune ciudată, neînţeleasă în vremea lui, dar dovedită extraordinar de inspirată peste veacuri: „L-am ofensat pe Dumnezeu şi am jignit omenirea, întrucât munca mea nu a atins calitatea la care putea să ajungă.”

Aurel Mumoiu, Târgu Jiu

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Nu autosuficienței! - 2016. În 1452, se naşte în Toscana Leonardo da Vinci. Despre copilăria lui nu se ştiu prea multe. A devenit vegetarian din copilătie: „M-am lepădat de la o vârstă fragedă de folosirea cărnii şi va veni vremea când oamenii ca mine vor vedea ca pe o crimă uciderea animalelor, la fel cum astăzi considerăm uciderea oamenilor.” pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.