Articolul precedentPrivește minunile Lui!
  Articolul următorÎncercare timpurie

  Bulgărele de zăpadă

  Primul Război Mondial – evenimentul care a schimbat lumea

  Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! (Psalmii 34:14)

  Ce putem învăţa pentru ziua de azi? Nu lăsa ura să declanşeze ceva cu urmări ce nu pot fi estimate. Caută dialogul şi nu folosi forţa! Caută pacea! Este calea celor puternici cu adevărat, dar şi a prosperităţii.

  Cu toţii ne-am jucat cu bulgării de zăpadă. Cel mai fascinant este efectul bulgărelui care, rostogolit, poate ajunge atât de mare, încât e greu de controlat.

  Pe 4 august 1914, a izbucnit Primul Război Mondial. Scânteia a fost aprinsă de un tânăr naţionalist sârb care l-a asasinat pe arhiducele Franz Ferdinand, la Sarajevo. Atunci s-a sfârşit o lume, asasinatul punând în mişcare un întreg angrenaj de tratate şi orgolii. Se credea că războiul va fi ca toate celelalte, soldaţii fiind aşteptaţi acasă până la căderea frunzelor de toamnă. N-a fost aşa. Acela a fost primul război total, care a necesitat mobilizarea tuturor forţelor, un război care a schimbat dramatic lumea, de la graniţele de pe hartă până la tehnologie şi perspectivele asupra relaţiilor internaţionale.

  Costurile? În bani, 58 de miliarde de dolari cheltuiţi de Aliaţi şi 25 de miliarde de dolari investite de Puterile Centrale. În vieţi umane: 10 milioane! „Marele Război” a fost primul de o asemenea amploare. S-au folosit chiar şi arme neconvenţionale, atacuri chimice, interzise ulterior.

  Războiul a durat peste 4 ani. Cel mai important şi grav lucru a fost că s-au plantat germenii celui de-al Doilea Război Mondial care, prin ororile lui, a depăşit orice imaginaţie.

  Lorel Atomei, Bacău

  Bulgărele de zăpadă - 2016. Cu toţii ne-am jucat cu bulgării de zăpadă. Cel mai fascinant este efectul bulgărelui care, rostogolit, poate ajunge atât de mare, încât e greu de controlat.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...