Un pas mic pentru om

  Neil Armstrong – primul om care a păşit pe Lună

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! (Psalmii 103:2)

  În momentele de succes suntem ispitiţi să uităm de Cel care ne-a condus până atunci, când, de fapt, ar trebui să fie momentul care să ne apropie cel mai mult de El. Aminteşte-ţi!

  În 5 august 1930 s-a născut Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună. A fost pasionat de zbor de la o vârstă fragedă şi a obţinut licenţa de pilot la vârsta de 16 ani. A luptat în războiul din Coreea, iar câţiva ani mai târziu, s-a alăturat NASA, servind ca pilot de încercare şi ca inginer. A testat mai multe aeronave de mare viteză, inclusiv X-15.

  Primul său zbor spaţial a fost în 1966. Cea de-a doua misiune spaţială a lui Armstrong a fost cea de comandant al misiunii de aselenizare Apollo 11, din iulie 1969. Armstrong şi Buzz Aldrin au coborât pe suprafaţa Lunii pe 20 iulie 1969 şi au efectuat o misiune de explorare de două ore şi jumătate direct pe suprafaţa acesteia.

  Ulterior, aflat în vizită la Ierusalim, Armstrong a întrebat dacă scările de la Poarta Hulda sunt cele originale şi a vrut să ştie dacă este posibil ca pe treptele acelea să fi trecut şi Isus Hristos. I s-a răspuns că este posibil. Astronautul a mărturisit că a păşi pe treptele folosite de Mântuitorul este mai emoţionant decât a păşi pe Lună.

  Armstrong nu dădea autografe şi spunea că nu oamenii sunt cei care au nevoie de laudă, ci Dumnezeu… Istoria îl reţine şi pentru modestia lui, iar Dumnezeu îl reţine pentru dependenţa declarată faţă ce El.

  Ruben Atomei, Bacău

  Un pas mic pentru om - 2016. În 5 august 1930 s-a născut Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună. A fost pasionat de zbor de la o vârstă fragedă şi a obţinut licenţa de pilot la vârsta de 16 ani. A luptat în războiul din Coreea, iar câţiva ani mai târziu, s-a alăturat NASA, servind ca pilot de încercare şi ca inginer.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...