Un pas mic pentru om

Neil Armstrong – primul om care a păşit pe Lună

Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! (Psalmii 103:2)

În momentele de succes suntem ispitiţi să uităm de Cel care ne-a condus până atunci, când, de fapt, ar trebui să fie momentul care să ne apropie cel mai mult de El. Aminteşte-ţi!

În 5 august 1930 s-a născut Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună. A fost pasionat de zbor de la o vârstă fragedă şi a obţinut licenţa de pilot la vârsta de 16 ani. A luptat în războiul din Coreea, iar câţiva ani mai târziu, s-a alăturat NASA, servind ca pilot de încercare şi ca inginer. A testat mai multe aeronave de mare viteză, inclusiv X-15.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Primul său zbor spaţial a fost în 1966. Cea de-a doua misiune spaţială a lui Armstrong a fost cea de comandant al misiunii de aselenizare Apollo 11, din iulie 1969. Armstrong şi Buzz Aldrin au coborât pe suprafaţa Lunii pe 20 iulie 1969 şi au efectuat o misiune de explorare de două ore şi jumătate direct pe suprafaţa acesteia.

Ulterior, aflat în vizită la Ierusalim, Armstrong a întrebat dacă scările de la Poarta Hulda sunt cele originale şi a vrut să ştie dacă este posibil ca pe treptele acelea să fi trecut şi Isus Hristos. I s-a răspuns că este posibil. Astronautul a mărturisit că a păşi pe treptele folosite de Mântuitorul este mai emoţionant decât a păşi pe Lună.

Armstrong nu dădea autografe şi spunea că nu oamenii sunt cei care au nevoie de laudă, ci Dumnezeu… Istoria îl reţine şi pentru modestia lui, iar Dumnezeu îl reţine pentru dependenţa declarată faţă ce El.

Ruben Atomei, Bacău

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un pas mic pentru om - 2016. În 5 august 1930 s-a născut Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună. A fost pasionat de zbor de la o vârstă fragedă şi a obţinut licenţa de pilot la vârsta de 16 ani. A luptat în războiul din Coreea, iar câţiva ani mai târziu, s-a alăturat NASA, servind ca pilot de încercare şi ca inginer. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.