Rugăciunea, antidotul păcatului

Alexander Fleming – descoperitorul penicilinei

Iată dar cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl Nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău..” (Matei 6:9-14)

Isus este astăzi gata să te asculte! Isus este acum lângă tine ca să-ţi ofere vindecare şi viaţă. El doreşte să vorbească acum cu tine prin rugăciune. Te invit să te pleci pe genunchi şi să vorbeşti cu El!

Boala face parte din cotidian. O mică neatenţie şi gata eşti bolnav. Marele nostru câştig este că cineva a descoperit antidotul potrivit. Fără acest antidot am muri cu siguranţă. Penicilina este la îndemâna oricui, însă mulţi fug de ea.

Sir Alexander Fleming (n. 6 august 1881) a fost un bacteriolog scoţian, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 1945, alături de Ernst Boris Chain şi Sir Howard Walter Florey.

În 1929, Fleming a descoperit penicilina produsă de mucegaiul Penicillium notatum. Cercetările au fost reluate în 1939 de o echipă de la Oxford. În 1940, Fleming, doi biochimişti englezi – Chain şi Headey – şi medicul australian Florey au izolat şi preparat în stare purificată şi concentrată penicilina.

Fleming a murit în urma unei puternice răceli, refuzând ajutorul medical specializat. Deşi a descoperit penicilina, el a refuzat tratamentul, iar consecinţa a fost moartea. Aceeaşi greşeală o facem şi noi de multe ori. Doar harul lui Dumnezeu este cel care ne-a ţinut în viaţă până acum. Rugăciunea este la îndemâna noastră, iar noi murim încet şi sigur de singurătate. Rugăciunea ne poate conecta din nou la viaţă, dar noi alegem moartea.

Rebeca Lupu, Bacău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video