Rugăciunea, antidotul păcatului

  Alexander Fleming – descoperitorul penicilinei

  Iată dar cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl Nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău..” (Matei 6:9-14)

  Isus este astăzi gata să te asculte! Isus este acum lângă tine ca să-ţi ofere vindecare şi viaţă. El doreşte să vorbească acum cu tine prin rugăciune. Te invit să te pleci pe genunchi şi să vorbeşti cu El!

  Boala face parte din cotidian. O mică neatenţie şi gata eşti bolnav. Marele nostru câştig este că cineva a descoperit antidotul potrivit. Fără acest antidot am muri cu siguranţă. Penicilina este la îndemâna oricui, însă mulţi fug de ea.

  Sir Alexander Fleming (n. 6 august 1881) a fost un bacteriolog scoţian, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 1945, alături de Ernst Boris Chain şi Sir Howard Walter Florey.

  În 1929, Fleming a descoperit penicilina produsă de mucegaiul Penicillium notatum. Cercetările au fost reluate în 1939 de o echipă de la Oxford. În 1940, Fleming, doi biochimişti englezi – Chain şi Headey – şi medicul australian Florey au izolat şi preparat în stare purificată şi concentrată penicilina.

  Fleming a murit în urma unei puternice răceli, refuzând ajutorul medical specializat. Deşi a descoperit penicilina, el a refuzat tratamentul, iar consecinţa a fost moartea. Aceeaşi greşeală o facem şi noi de multe ori. Doar harul lui Dumnezeu este cel care ne-a ţinut în viaţă până acum. Rugăciunea este la îndemâna noastră, iar noi murim încet şi sigur de singurătate. Rugăciunea ne poate conecta din nou la viaţă, dar noi alegem moartea.

  Rebeca Lupu, Bacău

  Rugăciunea, antidotul păcatului - 2016. Boala face parte din cotidian. O mică neatenţie şi gata eşti bolnav. Marele nostru câştig este că cineva a descoperit antidotul potrivit. Fără acest antidot am muri cu siguranţă. Penicilina este la îndemâna oricui, însă mulţi fug de ea.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...