Plin de viață

Theodor Cosma – dirijor şi pianist din Craiova

Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 2)

Nu contează câţi ani ai, cât de mari sunt problemele tale sau dacă ţi se par imposibil de rezolvat. Contează că ai un Tată iubitor care e alături de tine. Atâta timp cât ştii lucrul acesta, tăria ta nu se clatină şi poţi spune plin de încredere: „Ştiu în cine mă încred şi mai ştiu că El doreşte să fiu fericit!” Şi nu doar tu sau eu, ci toţi aceia pe care Dumnezeu îi aduce în viaţa noastră.

Auzim deseori îndemnul: „Zâmbeşte! Isus te iubeşte!” Sunt însă momente în care pur şi simplu nu vedem o soluţie pentru problemele noastre. Ne concentrăm şi ne stresăm de parcă nu am şti că avem un Tată minunat care se îngrijeşte de toate nevoile noastre.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Theodor Cosma a fost pentru mine un exemplu în privinţa atitudinii faţă de greutăţi. În ciuda vârstei (a împlinit 100 de ani pe 7 august 2010), omul acesta era atât de plin de viaţă şi dornic să trăiască frumos fiecare clipă. Deşi trecuse prin multe greutăţi, nu s-a dat bătut.

La 14 ani, părinţii l-au trimis la Paris pentru a face studiile liceale acolo. A urmat Facultatea de Drept la Paris, Facultatea de Muzică la Bucureşti şi Şcoala de muzică din Paris. A fost director al Teatrului Alhambra în anii 1940 şi a fondat şi dirijat orchestra Electrecord în anii 1950. Din cauză că „erau comuniştii la putere şi mă băteau la cap ca eu cânt o muzică prea americană şi că trebuie să cânt ca sovieticii”, s-a stabilit în Franţa.

Un reporter l-a numit „băiatul de o sută de ani”, pentru că, la centenarul vieţii sale, era încă glumeţ, vorbea fluent, era plin de bună dispoziţie şi cânta cu aceeaşi pasiune ca în tinereţe.

Crina-Sorina Gavrilescu, Copăceni (Vâlcea)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Plin de viață - 2016. Auzim deseori îndemnul: „Zâmbeşte! Isus te iubeşte!” Sunt însă momente în care pur şi simplu nu vedem o soluţie pentru problemele noastre. Ne concentrăm şi ne stresăm de parcă nu am şti că avem un Tată minunat care se îngrijeşte de toate nevoile noastre. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.