Plin de viață

  Theodor Cosma – dirijor şi pianist din Craiova

  Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 2)

  Nu contează câţi ani ai, cât de mari sunt problemele tale sau dacă ţi se par imposibil de rezolvat. Contează că ai un Tată iubitor care e alături de tine. Atâta timp cât ştii lucrul acesta, tăria ta nu se clatină şi poţi spune plin de încredere: „Ştiu în cine mă încred şi mai ştiu că El doreşte să fiu fericit!” Şi nu doar tu sau eu, ci toţi aceia pe care Dumnezeu îi aduce în viaţa noastră.

  Auzim deseori îndemnul: „Zâmbeşte! Isus te iubeşte!” Sunt însă momente în care pur şi simplu nu vedem o soluţie pentru problemele noastre. Ne concentrăm şi ne stresăm de parcă nu am şti că avem un Tată minunat care se îngrijeşte de toate nevoile noastre.

  Theodor Cosma a fost pentru mine un exemplu în privinţa atitudinii faţă de greutăţi. În ciuda vârstei (a împlinit 100 de ani pe 7 august 2010), omul acesta era atât de plin de viaţă şi dornic să trăiască frumos fiecare clipă. Deşi trecuse prin multe greutăţi, nu s-a dat bătut.

  La 14 ani, părinţii l-au trimis la Paris pentru a face studiile liceale acolo. A urmat Facultatea de Drept la Paris, Facultatea de Muzică la Bucureşti şi Şcoala de muzică din Paris. A fost director al Teatrului Alhambra în anii 1940 şi a fondat şi dirijat orchestra Electrecord în anii 1950. Din cauză că „erau comuniştii la putere şi mă băteau la cap ca eu cânt o muzică prea americană şi că trebuie să cânt ca sovieticii”, s-a stabilit în Franţa.

  Un reporter l-a numit „băiatul de o sută de ani”, pentru că, la centenarul vieţii sale, era încă glumeţ, vorbea fluent, era plin de bună dispoziţie şi cânta cu aceeaşi pasiune ca în tinereţe.

  Crina-Sorina Gavrilescu, Copăceni (Vâlcea)

  Plin de viață - 2016. Auzim deseori îndemnul: „Zâmbeşte! Isus te iubeşte!” Sunt însă momente în care pur şi simplu nu vedem o soluţie pentru problemele noastre. Ne concentrăm şi ne stresăm de parcă nu am şti că avem un Tată minunat care se îngrijeşte de toate nevoile noastre.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...