Plin de viață

Theodor Cosma – dirijor şi pianist din Craiova

Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 2)

Nu contează câţi ani ai, cât de mari sunt problemele tale sau dacă ţi se par imposibil de rezolvat. Contează că ai un Tată iubitor care e alături de tine. Atâta timp cât ştii lucrul acesta, tăria ta nu se clatină şi poţi spune plin de încredere: „Ştiu în cine mă încred şi mai ştiu că El doreşte să fiu fericit!” Şi nu doar tu sau eu, ci toţi aceia pe care Dumnezeu îi aduce în viaţa noastră.

Auzim deseori îndemnul: „Zâmbeşte! Isus te iubeşte!” Sunt însă momente în care pur şi simplu nu vedem o soluţie pentru problemele noastre. Ne concentrăm şi ne stresăm de parcă nu am şti că avem un Tată minunat care se îngrijeşte de toate nevoile noastre.

Theodor Cosma a fost pentru mine un exemplu în privinţa atitudinii faţă de greutăţi. În ciuda vârstei (a împlinit 100 de ani pe 7 august 2010), omul acesta era atât de plin de viaţă şi dornic să trăiască frumos fiecare clipă. Deşi trecuse prin multe greutăţi, nu s-a dat bătut.

La 14 ani, părinţii l-au trimis la Paris pentru a face studiile liceale acolo. A urmat Facultatea de Drept la Paris, Facultatea de Muzică la Bucureşti şi Şcoala de muzică din Paris. A fost director al Teatrului Alhambra în anii 1940 şi a fondat şi dirijat orchestra Electrecord în anii 1950. Din cauză că „erau comuniştii la putere şi mă băteau la cap ca eu cânt o muzică prea americană şi că trebuie să cânt ca sovieticii”, s-a stabilit în Franţa.

Un reporter l-a numit „băiatul de o sută de ani”, pentru că, la centenarul vieţii sale, era încă glumeţ, vorbea fluent, era plin de bună dispoziţie şi cânta cu aceeaşi pasiune ca în tinereţe.

Crina-Sorina Gavrilescu, Copăceni (Vâlcea)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video