Cercetând lucrurile lui Dumnezeu departe de El

  Erwin Schrodinger – părintele fizicii cuantice

  Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? (Matei 16:26 p.p.)

  Poate ne dorim să fim renumiţi sau, fără să fi dorit prea mult, devenim renumiţi datorită unui talent sau prin succesu. Într-un anumit domeniu. Aceasta însă nu ne va feri de eşec în domeniul cel mai important al existenţei: credinţa în Dumnezeu. Succesul fără Dumnezeu este insucces. Îţi doresc să ai succes!

  Fiecare tânăr pleacă la drum de acasă cu un bagaj educaţional, informaţional, sentimental şi de valori. Mai târziu, i se oferă şansa de a alege ce păstrează şi ce nu din bagajul moştenit. Curios este că, în pofida unei capacităţi intelectuale speciale, unii aleg deşeurile, nu valorile.

  Schrodinger s-a născut în 1887, într-o familie de fabricanţi de muşama. De-a lungul studiilor, s-a arătat strălucit. Înscurtă vreme, a fost numit asistent, ajungând sub îndrumarea unor profesori specialişti în domeniul lor. Mai apoi a devenit profesor-asistent şi, în cele din urmă, a primit tidul de profesor.

  La 39 de ani, după ce a supravieţuit activ războiului, s-a angajat la Universitatea din Ziirich, unde şi-a publicat teza din care ne-a rămas renumita ecuaţie Schrodinger. Viaţa sa a fost plină de muncă şi prin ea a reuşit să inspire genii creatoare de idei şi soluţii măreţe, cum ar fi James D. Watson în descoperirea structurii ADN. Viaţa sa nu a fost însă şi strălucită. Pe lângă renumele mânjit de imoralitatea sexuală, Schrodinger – în pofida educaţiei creştine: tată catolic, mamă evanghelică -, şi-a pierdut şi credinţa în Dumnezeu, devenind adept al filosofiei hinduse.

  Zsolt Adorján Barabás, Târgu Secuiesc

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...