Articolul precedentCheile împărăției cerului
  Articolul următorGrija Tatălui ceresc

  Ce te pasionează?

  Jean Piaget – psiholog

  Fac totul pentru Evanghelie, ca să am fi eu parte de ea. (1 Corinteni 9:23)

  Dacă unii oameni au fost şi sunt preocupaţi şi pasionaţi de diverse lucruri şi au rămas în istorie, şi noi putem fi pasionaţi de Dumnezeu şi această pasiune să ne conducă la cea mai înaltă realizare existentă vreodată în istoria universului, „viaţa veşnică”.

  Fiecare om este pasionat de ceva: fotbal, pescuit, vânătoare, jocuri de noroc. Fiul meu e pasionat de porumbei.

  Pe 9 august 1895, s-a născut un om pasionat de ştiinţă – Jean Piaget. La numai 11 ani, acesta a publicat prima sa lucrare ştiinţifică, despre o vrabie albinoasă. Astfel a început o strălucitoare carieră ştiinţifică, cu peste şaizeci de cărţi şi câteva sute de articole publicate.

  Piaget a studiat la Universitatea din Neuchâtel (Elveţia) şi a devenit doctor în biologie la doar 22 de ani. Pasiunea pentru moluşte s-a amplificat în timpul adolescenţei târzii, Piaget devenind un malacolog cunoscut la terminarea şcolii. A publicat numeroase articole pe acest subiect. Înperioada studiilor la Neuchâtel, a publicat două eseuri filosofice pe care le-a considerat „lucrări de adolescenţă” dar care au fost importante pentru orientarea generală a modului său de gândire.

  A predat la diverse universităţi europene şi a condus Institutul „J.-J. Rousseau” (1929-1967). În 1956, a înfiinţat Centrul Internaţional de Epistemologie Genetică la Universitatea din Geneva, iar mai târziu a devenit codirector al Biroului Internaţional privind Educaţia.

  Mihai Muscăliţa, Costeşti (Botoşani)

  Ce te pasionează? - 2016. Pe 9 august 1895, s-a născut un om pasionat de ştiinţă - Jean Piaget. La numai 11 ani, acesta a publicat prima sa lucrare ştiinţifică, despre o vrabie albinoasă. Astfel a început o strălucitoare carieră ştiinţifică, cu peste şaizeci de cărţi şi câteva sute de articole publicate.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...