Ce te pasionează?

Jean Piaget – psiholog

Fac totul pentru Evanghelie, ca să am fi eu parte de ea. (1 Corinteni 9:23)

Dacă unii oameni au fost şi sunt preocupaţi şi pasionaţi de diverse lucruri şi au rămas în istorie, şi noi putem fi pasionaţi de Dumnezeu şi această pasiune să ne conducă la cea mai înaltă realizare existentă vreodată în istoria universului, „viaţa veşnică”.

Fiecare om este pasionat de ceva: fotbal, pescuit, vânătoare, jocuri de noroc. Fiul meu e pasionat de porumbei.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Pe 9 august 1895, s-a născut un om pasionat de ştiinţă – Jean Piaget. La numai 11 ani, acesta a publicat prima sa lucrare ştiinţifică, despre o vrabie albinoasă. Astfel a început o strălucitoare carieră ştiinţifică, cu peste şaizeci de cărţi şi câteva sute de articole publicate.

Piaget a studiat la Universitatea din Neuchâtel (Elveţia) şi a devenit doctor în biologie la doar 22 de ani. Pasiunea pentru moluşte s-a amplificat în timpul adolescenţei târzii, Piaget devenind un malacolog cunoscut la terminarea şcolii. A publicat numeroase articole pe acest subiect. Înperioada studiilor la Neuchâtel, a publicat două eseuri filosofice pe care le-a considerat „lucrări de adolescenţă” dar care au fost importante pentru orientarea generală a modului său de gândire.

A predat la diverse universităţi europene şi a condus Institutul „J.-J. Rousseau” (1929-1967). În 1956, a înfiinţat Centrul Internaţional de Epistemologie Genetică la Universitatea din Geneva, iar mai târziu a devenit codirector al Biroului Internaţional privind Educaţia.

Mihai Muscăliţa, Costeşti (Botoşani)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ce te pasionează? - 2016. Pe 9 august 1895, s-a născut un om pasionat de ştiinţă - Jean Piaget. La numai 11 ani, acesta a publicat prima sa lucrare ştiinţifică, despre o vrabie albinoasă. Astfel a început o strălucitoare carieră ştiinţifică, cu peste şaizeci de cărţi şi câteva sute de articole publicate. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.