Ce te pasionează?

Jean Piaget – psiholog

Fac totul pentru Evanghelie, ca să am fi eu parte de ea. (1 Corinteni 9:23)

Dacă unii oameni au fost şi sunt preocupaţi şi pasionaţi de diverse lucruri şi au rămas în istorie, şi noi putem fi pasionaţi de Dumnezeu şi această pasiune să ne conducă la cea mai înaltă realizare existentă vreodată în istoria universului, „viaţa veşnică”.

Fiecare om este pasionat de ceva: fotbal, pescuit, vânătoare, jocuri de noroc. Fiul meu e pasionat de porumbei.

Pe 9 august 1895, s-a născut un om pasionat de ştiinţă – Jean Piaget. La numai 11 ani, acesta a publicat prima sa lucrare ştiinţifică, despre o vrabie albinoasă. Astfel a început o strălucitoare carieră ştiinţifică, cu peste şaizeci de cărţi şi câteva sute de articole publicate.

Piaget a studiat la Universitatea din Neuchâtel (Elveţia) şi a devenit doctor în biologie la doar 22 de ani. Pasiunea pentru moluşte s-a amplificat în timpul adolescenţei târzii, Piaget devenind un malacolog cunoscut la terminarea şcolii. A publicat numeroase articole pe acest subiect. Înperioada studiilor la Neuchâtel, a publicat două eseuri filosofice pe care le-a considerat „lucrări de adolescenţă” dar care au fost importante pentru orientarea generală a modului său de gândire.

A predat la diverse universităţi europene şi a condus Institutul „J.-J. Rousseau” (1929-1967). În 1956, a înfiinţat Centrul Internaţional de Epistemologie Genetică la Universitatea din Geneva, iar mai târziu a devenit codirector al Biroului Internaţional privind Educaţia.

Mihai Muscăliţa, Costeşti (Botoşani)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor