Articolul precedentFără rival
  Articolul următorSă ne încredem în Domnul

  Oamenii au nevoie de oameni

  Felix Hoffmann – inventatorul aspirinei

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

  Aceasta este istoria pe scurt a longevivului medicament numit aspirină. Spiritual vorbind, oamenii au nevoie de oameni şi, împreună, de Dumnezeu. Ce faci astăzi este foarte important pentru că tu poţi schimba viaţa multor oameni. Trebuie să laşi ceva în urma ta. Trebuie să fie neapărat ceva folositor. Dacă pe mine m-a ajutat, sigur te va ajuta şi pe tine.

  După accidentul vascular cerebral, viaţa mea a depins de medicamentul-minune. A fost doar începutul luptei. Medicii m-au încurajat spunându-mi că un comprimat de aspirină luat zilnic va preveni un alt accident vascular.

  Inventatorul oficial al aspirinei a fost germanul Felix Hoffmann. Întimp ce căuta o metodă curativă pentru reumatismul tatălui său, Hoffmann a sintetizat chimic o formă stabilă de pudră de acid acetilsalicilic. Compusul a devenit ingredientul activ dintr-un produs farmaceutic minune: aspirina. În6 martie 1899, Compania Bayer a înregistrat aspirina ca marcă protejată.

  Dar ce legătură a fost între Bayer şi Hoffmann? Friedrich Bayer şi Johann Friedrich Weskott au fondat Friedrich Bayer & Co. În 1863, pentru a fabrica vopsele. Pe 6 mai 1880, Bayer a murit. În aprilie 1894, Felix Hoflmann s-a alăturat Friedrich Bayer & Co., el fiind unul dintre chimiştii lui Bayer care a descoperit aspirina. Hoffmann şi-a completat studiile farmaceutice la Universitatea din Miinchen. După descoperirea acidului acetilsalicilic pur, acesta a devenit conducătorul departamentului farmaceutic al Companiei Bayer.

  Dragoş Mateciuc, Bacău

  Oamenii au nevoie de oameni - 2016. După accidentul vascular cerebral, viaţa mea a depins de medicamentul-minune. A fost doar începutul luptei. Medicii m-au încurajat spunându-mi că un comprimat de aspirină luat zilnic va preveni un alt accident vascular.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...