Articolul precedentEnergie creatoare
  Articolul următorAtâta timp cât Dumnezeu conduce

  Vitamine gratis

  Christiaan Eijkman – descoperirea vitaminelor

  Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de au. Într-un coşuleţ de argint. (Proverbele 25:11)

  Deşi nu multe persoane ştiu cine a fost Eijkman, totuşi mulţi oameni îi sunt recunoscători pentru descoperirea vitaminelor de care avem atâta nevoie. Cuvintele pe care le rostim zilnic pot să aibă dublu efect. Însă Dumnezeu doreşte să te folosească de fiecare dată doar pentru a face bine celor din jurul tău. Fii ca o vitamină pentru ei!

  Probabil că ai fost învăţat sau ai citit despre importanţa vitaminelor şi despre alimentele cele mai bogate în vitamine, pe care ar trebui să le consumăm aproape zilnic. Dar e puţin probabil că ai fost interesat să afli cine a făcut această mare descoperire: vitaminele.

  Cel căruia noi îi suntem astăzi recunoscători pentru descoperirea vitaminelor este Christiaan Eijkman. Medicul olandez Eijkman s-a născut pe data de 11 august 1858 la Nijkerk, Olanda, fiind cel de-al şaptelea fiu al lui Christiaan Eijkman şi al Johannei Alida Pool. În1875, Eijkman a devenit student la Şcoala Medicală Militară de la Universitatea din Amsterdam, unde a fost instruit ca ofiţer medical, luând toate examenele cu onoruri.

  Ulterior, Eijkman a fost trimis în Indonezia cu scopul de a studia maladia beri-beri, o boală a nervilor periferici. Aici, a realizat mai multe experimente pe găini şi a demonstrat că boala aceasta era cauzată de un compus lipsă identificat cu vitamina B,. Această cercetare l-a condus la descoperirea vitaminelor, descoperire pentru care, în 1929, Eijkman a primit Premiul Nobel pentru Medicină.

  Ingrid Cătinean, Târgu Mureş

  Vitamine gratis - 2016. Probabil că ai fost învăţat sau ai citit despre importanţa vitaminelor şi despre alimentele cele mai bogate în vitamine, pe care ar trebui să le consumăm aproape zilnic. Dar e puţin probabil că ai fost interesat să afli cine a făcut această mare descoperire: vitaminele.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...