Vitamine gratis

Christiaan Eijkman – descoperirea vitaminelor

Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de au. Într-un coşuleţ de argint. (Proverbele 25:11)

Deşi nu multe persoane ştiu cine a fost Eijkman, totuşi mulţi oameni îi sunt recunoscători pentru descoperirea vitaminelor de care avem atâta nevoie. Cuvintele pe care le rostim zilnic pot să aibă dublu efect. Însă Dumnezeu doreşte să te folosească de fiecare dată doar pentru a face bine celor din jurul tău. Fii ca o vitamină pentru ei!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Probabil că ai fost învăţat sau ai citit despre importanţa vitaminelor şi despre alimentele cele mai bogate în vitamine, pe care ar trebui să le consumăm aproape zilnic. Dar e puţin probabil că ai fost interesat să afli cine a făcut această mare descoperire: vitaminele.

Cel căruia noi îi suntem astăzi recunoscători pentru descoperirea vitaminelor este Christiaan Eijkman. Medicul olandez Eijkman s-a născut pe data de 11 august 1858 la Nijkerk, Olanda, fiind cel de-al şaptelea fiu al lui Christiaan Eijkman şi al Johannei Alida Pool. În1875, Eijkman a devenit student la Şcoala Medicală Militară de la Universitatea din Amsterdam, unde a fost instruit ca ofiţer medical, luând toate examenele cu onoruri.

Ulterior, Eijkman a fost trimis în Indonezia cu scopul de a studia maladia beri-beri, o boală a nervilor periferici. Aici, a realizat mai multe experimente pe găini şi a demonstrat că boala aceasta era cauzată de un compus lipsă identificat cu vitamina B,. Această cercetare l-a condus la descoperirea vitaminelor, descoperire pentru care, în 1929, Eijkman a primit Premiul Nobel pentru Medicină.

Ingrid Cătinean, Târgu Mureş

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Vitamine gratis - 2016. Probabil că ai fost învăţat sau ai citit despre importanţa vitaminelor şi despre alimentele cele mai bogate în vitamine, pe care ar trebui să le consumăm aproape zilnic. Dar e puţin probabil că ai fost interesat să afli cine a făcut această mare descoperire: vitaminele. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.