Articolul precedentCine face lui îşi face!
  Articolul următorÎmi amintesc de Dianne

  Bucură-te tinere!

  Tineretul Mondial – facem lumea mai frumoasă

  Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată. (Eclesiastul 11:9)

  Aşa că, în această zi, ia decizii care să-ţi influenţeze viaţa. Astăzi, fiecare dintre noi poate arăta că putem schimba societatea în care trăim într-una mai frumoasă. Tinereţea e cea mai frumoasă perioadă a vieţii, dar şi cea mai controversată, în loc să o consideri o boală de care te vei vindeca în timp, bucură-te de ea. Construieşte-ţi caracterul, adoptă valori şi principii, trăieşte conştient fiecare clipă!

  La mulţi ani! Dacă citeşti aceste rânduri înseamnă că astăzi este şi ziua ta. ONU a stabilit în 1999 că 12 august va fi Ziua Internaţională a Tinerilor, recunoscând astfel că această categorie socială este specială şi are nevoi specifice.

  Organizaţia Mondială a Muncii este îngrijorată pentru că peste 70 de milioane de tineri de pe glob nu au un loc de muncă. Statistica Băncii Mondiale arată şi mai grav: 260 de milioane de tineri sunt şomeri. Există însă şi veşti bune. Iată-le sub forma unor maxime despre tinereţe:

  „Tinereţea este o perioadă minunată a vieţii. Ea ne slujeşte să acumulăm greşeli numite ulterior experienţă” (George Bernard Shaw). „Tinereţea este simte-tot, aude-tot, vede-tot” (Gh. Vodă).„Tinereţea e timpul de a învăţa înţelepciunea, bătrâneţea e timpul de a o aplica” (Jean-Jacques Rousseau). „Păcat de acea tinereţe care se aseamănă cu bătrâneţea” (Giuseppe Rovani).„Păstrează-ţi tinereţea! Nimic pe lume nu-i mai frumos ca tinereţea, nimic nu-i mai de preţ ca ea” (Alexei Maximovici Peşkov). „Tinereţea este o boală din care toţi ne revenim” (Dorothy Fulheim). „Tinerii ştiu destule lucruri pentru a fi prudenţi, şi totuşi încearcă să realizeze imposibilul şi îşi împlinesc dorinţa, generaţie după generaţie” (Pearl S. Buck).

  Viorel Şestun, Bacău

  Bucură-te tinere! - 2016. La mulţi ani! Dacă citeşti aceste rânduri înseamnă că astăzi este şi ziua ta. ONU a stabilit în 1999 că 12 august va fi Ziua Internaţională a Tinerilor, recunoscând astfel că această categorie socială este specială şi are nevoi specifice.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...