Bucură-te tinere!

Tineretul Mondial – facem lumea mai frumoasă

Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată. (Eclesiastul 11:9)

Aşa că, în această zi, ia decizii care să-ţi influenţeze viaţa. Astăzi, fiecare dintre noi poate arăta că putem schimba societatea în care trăim într-una mai frumoasă. Tinereţea e cea mai frumoasă perioadă a vieţii, dar şi cea mai controversată, în loc să o consideri o boală de care te vei vindeca în timp, bucură-te de ea. Construieşte-ţi caracterul, adoptă valori şi principii, trăieşte conştient fiecare clipă!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

La mulţi ani! Dacă citeşti aceste rânduri înseamnă că astăzi este şi ziua ta. ONU a stabilit în 1999 că 12 august va fi Ziua Internaţională a Tinerilor, recunoscând astfel că această categorie socială este specială şi are nevoi specifice.

Organizaţia Mondială a Muncii este îngrijorată pentru că peste 70 de milioane de tineri de pe glob nu au un loc de muncă. Statistica Băncii Mondiale arată şi mai grav: 260 de milioane de tineri sunt şomeri. Există însă şi veşti bune. Iată-le sub forma unor maxime despre tinereţe:

„Tinereţea este o perioadă minunată a vieţii. Ea ne slujeşte să acumulăm greşeli numite ulterior experienţă” (George Bernard Shaw). „Tinereţea este simte-tot, aude-tot, vede-tot” (Gh. Vodă).„Tinereţea e timpul de a învăţa înţelepciunea, bătrâneţea e timpul de a o aplica” (Jean-Jacques Rousseau). „Păcat de acea tinereţe care se aseamănă cu bătrâneţea” (Giuseppe Rovani).„Păstrează-ţi tinereţea! Nimic pe lume nu-i mai frumos ca tinereţea, nimic nu-i mai de preţ ca ea” (Alexei Maximovici Peşkov). „Tinereţea este o boală din care toţi ne revenim” (Dorothy Fulheim). „Tinerii ştiu destule lucruri pentru a fi prudenţi, şi totuşi încearcă să realizeze imposibilul şi îşi împlinesc dorinţa, generaţie după generaţie” (Pearl S. Buck).

Viorel Şestun, Bacău

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Bucură-te tinere! - 2016. La mulţi ani! Dacă citeşti aceste rânduri înseamnă că astăzi este şi ziua ta. ONU a stabilit în 1999 că 12 august va fi Ziua Internaţională a Tinerilor, recunoscând astfel că această categorie socială este specială şi are nevoi specifice. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.