Bucură-te tinere!

Tineretul Mondial – facem lumea mai frumoasă

Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată. (Eclesiastul 11:9)

Aşa că, în această zi, ia decizii care să-ţi influenţeze viaţa. Astăzi, fiecare dintre noi poate arăta că putem schimba societatea în care trăim într-una mai frumoasă. Tinereţea e cea mai frumoasă perioadă a vieţii, dar şi cea mai controversată, în loc să o consideri o boală de care te vei vindeca în timp, bucură-te de ea. Construieşte-ţi caracterul, adoptă valori şi principii, trăieşte conştient fiecare clipă!

La mulţi ani! Dacă citeşti aceste rânduri înseamnă că astăzi este şi ziua ta. ONU a stabilit în 1999 că 12 august va fi Ziua Internaţională a Tinerilor, recunoscând astfel că această categorie socială este specială şi are nevoi specifice.

Organizaţia Mondială a Muncii este îngrijorată pentru că peste 70 de milioane de tineri de pe glob nu au un loc de muncă. Statistica Băncii Mondiale arată şi mai grav: 260 de milioane de tineri sunt şomeri. Există însă şi veşti bune. Iată-le sub forma unor maxime despre tinereţe:

„Tinereţea este o perioadă minunată a vieţii. Ea ne slujeşte să acumulăm greşeli numite ulterior experienţă” (George Bernard Shaw). „Tinereţea este simte-tot, aude-tot, vede-tot” (Gh. Vodă).„Tinereţea e timpul de a învăţa înţelepciunea, bătrâneţea e timpul de a o aplica” (Jean-Jacques Rousseau). „Păcat de acea tinereţe care se aseamănă cu bătrâneţea” (Giuseppe Rovani).„Păstrează-ţi tinereţea! Nimic pe lume nu-i mai frumos ca tinereţea, nimic nu-i mai de preţ ca ea” (Alexei Maximovici Peşkov). „Tinereţea este o boală din care toţi ne revenim” (Dorothy Fulheim). „Tinerii ştiu destule lucruri pentru a fi prudenţi, şi totuşi încearcă să realizeze imposibilul şi îşi împlinesc dorinţa, generaţie după generaţie” (Pearl S. Buck).

Viorel Şestun, Bacău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor