Zidul despărțirii

  Zidul Berlinului

  … Ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre
  vă ascund Fata Lui si-L împiedică să v-asculte! (Isaia 59:2)

  În viaţa ta există ziduri? Satana doreşte să ne despartă de cei dragi şi de Dumnezeu. El ridică bariere la tot pasul, iar ispitele sunt agenţii pe care îi foloseşte pentru a te prinde în plasă. Astăzi, te invit în numele Mântuitorului să nu ridici zidul despărţirii de El, căci mâine vei regreta amar! Dacă zidul este deja o realitate în viaţa ta, nu uita că Isus a venit pe pământ ca să dărâme zidurile de despărţire. El te invită să vii la El.

  Cei mai mulţi dintre noi, când auzim de Germania, ne gândim la ordine, corectitudine, situaţie economică bună, multă muncă, dar şi la maşini second-hand… Dacă privim istoria recentă a Germaniei, vom descoperi şi realităţi dureroase.

  Construirea Zidului Berlinului a început pe 13 august 1961. Zidul a reprezentat un simbol al tiraniei comuniste, insistent afişat în lumea occidentală, în special după împuşcarea, mediatizată de mass-media occidentală, a câtorva evadaţi. Numeroase familii au fost despărţite astfel. Mulţi est-germani au fost opriţi să-şi desfăşoare activitatea în Berlinul occidental, pierzându-şi o valoroasă sursă de venit. Berlinul occidental a devenit o enclavă aproape total izolat. Într-un teritoriu ostil. Zidul avea peste 155 de kilometri lungime. În iunie 1962, au început lucrările la un al doilea gard paralel, la o distanţă de până la 90 de metri spre interior, casele cuprinse în această fâşie fiind demolate. A fost creat un teritoriu al nimănui între cele două bariere, cunoscut ca „fâșia morţii”.

  Căderea Zidului Berlinului a fost primul pas către reunificarea Germaniei, care s-a încheiat, în mod oficial, la 3 octombrie 1990.

  Dumitru Lupu, Bacău

  Zidul despărțirii - 2016. Cei mai mulţi dintre noi, când auzim de Germania, ne gândim la ordine, corectitudine, situaţie economică bună, multă muncă, dar şi la maşini second-hand... Dacă privim istoria recentă a Germaniei, vom descoperi şi realităţi dureroase.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...