Zidul despărțirii

Zidul Berlinului

… Ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre
vă ascund Fata Lui si-L împiedică să v-asculte! (Isaia 59:2)

În viaţa ta există ziduri? Satana doreşte să ne despartă de cei dragi şi de Dumnezeu. El ridică bariere la tot pasul, iar ispitele sunt agenţii pe care îi foloseşte pentru a te prinde în plasă. Astăzi, te invit în numele Mântuitorului să nu ridici zidul despărţirii de El, căci mâine vei regreta amar! Dacă zidul este deja o realitate în viaţa ta, nu uita că Isus a venit pe pământ ca să dărâme zidurile de despărţire. El te invită să vii la El.

Cei mai mulţi dintre noi, când auzim de Germania, ne gândim la ordine, corectitudine, situaţie economică bună, multă muncă, dar şi la maşini second-hand… Dacă privim istoria recentă a Germaniei, vom descoperi şi realităţi dureroase.

Construirea Zidului Berlinului a început pe 13 august 1961. Zidul a reprezentat un simbol al tiraniei comuniste, insistent afişat în lumea occidentală, în special după împuşcarea, mediatizată de mass-media occidentală, a câtorva evadaţi. Numeroase familii au fost despărţite astfel. Mulţi est-germani au fost opriţi să-şi desfăşoare activitatea în Berlinul occidental, pierzându-şi o valoroasă sursă de venit. Berlinul occidental a devenit o enclavă aproape total izolat. Într-un teritoriu ostil. Zidul avea peste 155 de kilometri lungime. În iunie 1962, au început lucrările la un al doilea gard paralel, la o distanţă de până la 90 de metri spre interior, casele cuprinse în această fâşie fiind demolate. A fost creat un teritoriu al nimănui între cele două bariere, cunoscut ca „fâșia morţii”.

Căderea Zidului Berlinului a fost primul pas către reunificarea Germaniei, care s-a încheiat, în mod oficial, la 3 octombrie 1990.

Dumitru Lupu, Bacău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video