Zidul despărțirii

Zidul Berlinului

… Ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre
vă ascund Fata Lui si-L împiedică să v-asculte! (Isaia 59:2)

În viaţa ta există ziduri? Satana doreşte să ne despartă de cei dragi şi de Dumnezeu. El ridică bariere la tot pasul, iar ispitele sunt agenţii pe care îi foloseşte pentru a te prinde în plasă. Astăzi, te invit în numele Mântuitorului să nu ridici zidul despărţirii de El, căci mâine vei regreta amar! Dacă zidul este deja o realitate în viaţa ta, nu uita că Isus a venit pe pământ ca să dărâme zidurile de despărţire. El te invită să vii la El.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Cei mai mulţi dintre noi, când auzim de Germania, ne gândim la ordine, corectitudine, situaţie economică bună, multă muncă, dar şi la maşini second-hand… Dacă privim istoria recentă a Germaniei, vom descoperi şi realităţi dureroase.

Construirea Zidului Berlinului a început pe 13 august 1961. Zidul a reprezentat un simbol al tiraniei comuniste, insistent afişat în lumea occidentală, în special după împuşcarea, mediatizată de mass-media occidentală, a câtorva evadaţi. Numeroase familii au fost despărţite astfel. Mulţi est-germani au fost opriţi să-şi desfăşoare activitatea în Berlinul occidental, pierzându-şi o valoroasă sursă de venit. Berlinul occidental a devenit o enclavă aproape total izolat. Într-un teritoriu ostil. Zidul avea peste 155 de kilometri lungime. În iunie 1962, au început lucrările la un al doilea gard paralel, la o distanţă de până la 90 de metri spre interior, casele cuprinse în această fâşie fiind demolate. A fost creat un teritoriu al nimănui între cele două bariere, cunoscut ca „fâșia morţii”.

Căderea Zidului Berlinului a fost primul pas către reunificarea Germaniei, care s-a încheiat, în mod oficial, la 3 octombrie 1990.

Dumitru Lupu, Bacău

Comentariile sunt închise

Zidul despărțirii 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.