Am ieșit din ghetou pentru a fi un învingător

„Magic” Johnson – jucător legendar de baschet

Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

„Magic” a fost mereu optimist şi a luptat ca să învingă virusul: „Nu am crezut niciodată că o să mă prăbuşesc. Nu sunt genul. Am fost un luptător toată viaţa mea. Am ieşit din ghetou pentru a fi un învingător.” Lumea noastră poate părea un ghetou din care nu poţi să ieşi. Nu uita că Dumnezeu te vede deja ca învingător şi nu te lasă singur niciodată. Tu eşti deja un mare campion!

Dragul meu, ştiu că într-un cui imaginar al inimii tale ai agăţat portretul unei persoane de la care ai avut ceva de învăţat. Hai să-ţi povestesc despre un om ce mi-a marcat copilăria şi tinereţea prin „secretul” lui de învingător.

„Magic” Johnson este un fost jucător de baschet american. Înanii 1980, a fost printre cei mai buni jucători profesionişti de baschet din liga NBA. Johnson are o înălţime de 2,06 metri şi a fost renumit pentru pasele şi driblingul lui ieşite din comun. A fost ales cel mai bun jucător de baschet din ligă, iar în deceniul al optulea a ajuns de nouă ori în finala NBA. Cariera sa sportivă de profesionist părea încheiată în anul 1991, când s-a retras după ce testele HIV au ieşit pozitive.

În anul 1992, a revenit şi a câştigat „Dream Team”, fiind considerat cel mai bun jucător al turneului. În acelaşi an, a câştigat cu echipa medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona. A urmat o perioadă de patru ani de repaus, după care a jucat încă 32 de meciuri pentru echipa Los Angeles Lakers.

Dumitru Lupu, Bacău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video