Am ieșit din ghetou pentru a fi un învingător

  „Magic” Johnson – jucător legendar de baschet

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

  „Magic” a fost mereu optimist şi a luptat ca să învingă virusul: „Nu am crezut niciodată că o să mă prăbuşesc. Nu sunt genul. Am fost un luptător toată viaţa mea. Am ieşit din ghetou pentru a fi un învingător.” Lumea noastră poate părea un ghetou din care nu poţi să ieşi. Nu uita că Dumnezeu te vede deja ca învingător şi nu te lasă singur niciodată. Tu eşti deja un mare campion!

  Dragul meu, ştiu că într-un cui imaginar al inimii tale ai agăţat portretul unei persoane de la care ai avut ceva de învăţat. Hai să-ţi povestesc despre un om ce mi-a marcat copilăria şi tinereţea prin „secretul” lui de învingător.

  „Magic” Johnson este un fost jucător de baschet american. Înanii 1980, a fost printre cei mai buni jucători profesionişti de baschet din liga NBA. Johnson are o înălţime de 2,06 metri şi a fost renumit pentru pasele şi driblingul lui ieşite din comun. A fost ales cel mai bun jucător de baschet din ligă, iar în deceniul al optulea a ajuns de nouă ori în finala NBA. Cariera sa sportivă de profesionist părea încheiată în anul 1991, când s-a retras după ce testele HIV au ieşit pozitive.

  În anul 1992, a revenit şi a câştigat „Dream Team”, fiind considerat cel mai bun jucător al turneului. În acelaşi an, a câştigat cu echipa medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona. A urmat o perioadă de patru ani de repaus, după care a jucat încă 32 de meciuri pentru echipa Los Angeles Lakers.

  Dumitru Lupu, Bacău

  Am ieșit din ghetou pentru a fi un învingător - 2016. Dragul meu, ştiu că într-un cui imaginar al inimii tale ai agăţat portretul unei persoane de la care ai avut ceva de învăţat. Hai să-ţi povestesc despre un om ce mi-a marcat copilăria şi tinereţea prin „secretul” lui de învingător.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...