Vitejia lui Dumnezeu

  Napoleon Bonaparte – hotărâre şi perseverenţă

  Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine. (Ţefania 3:17)

  Deşi a suferit şi înfrângeri, cea mai renumită fiind cea de la Waterloo (1815), Bonaparte nu a renunţat, ci a rămas hotărât şi statornic în rolul de conducător. El a spus: „Cuvântul imposibil nu există în vocabularul meu.” Şi tu ai fost creat să fii un viteaz pentru Dumnezeu, statornic indiferent de ceea ce se iveşte în calea ta. Adevărata biruinţă este să mergi înainte, chiar când simţi că nu mai poţi, deoarece ştii că nu eşti singur.

  Napoleon Bonaparte s-a născut în Ajaccio, Corsica, pe 15 august 1769. Ca ofiţer de artilerie în Franţa continentală, a devenit cunoscut în timpul Primei Republici Franceze şi a condus campanii reuşite împotriva Primei şi celei de-a Doua Coaliţii. A menţinut sfera de influenţă a Franţei prin constituirea unor alianţe şi prin numirea prietenilor şi a membrilor familiei în calitate de conducători ai altor ţări europene.

  O rară şi fericită combinaţie între puterea de muncă ieşită din comun, memoria fantastică şi inteligenţa neobişnuită. Dormea trei ore pe noapte, fiind capabil ca, în toiul celei mai aprige bătălii, să aţipească 10 minute pentru ca, apoi, refăcut complet, să ia deciziile cele mai potrivite. Victoriile de la Arcole, Rivoli, Abukir, Marengo, Austerlitz, Friedland, Wagram şi Montmirail rămân capodopere de artă militară prin viteza de execuţie, ştiinţa concentrării unor forţe superioare în locul şi la momentul oportune, precum şi prin capacitatea de a-şi mobiliza şi motiva soldaţii. Bonaparte cunoştea pe de rost numele a mii de militari, îngrijindu-se în permanenţă de hrana şi cazarea lor. Le cerea eforturi supraomeneşti atât generalilor săi, cât şi simplilor ostaşi, dar îi şi răsplătea pe măsură.

  Marian Mocanu, Bucureşti

  Vitejia lui Dumnezeu - 2016. Napoleon Bonaparte s-a născut în Ajaccio, Corsica, pe 15 august 1769. Ca ofiţer de artilerie în Franţa continentală, a devenit cunoscut în timpul Primei Republici Franceze şi a condus campanii reuşite împotriva Primei şi celei de-a Doua Coaliţii.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.