Articolul precedentDoamna Mimi
  Articolul următorMarea Luptă în Scriptură

  Unde duce perseverența?

  Traian Vuia – inventatorul aeroplanului automobil

  Si anume vă va da viaţa veşnică celor ce, prin stăruinţa în bine, caută slava, cinstea şi nemurirea… (Romani 2:7)

  Vuia şi-a îndeplinit visul, iar lucrul acesta a făcut să devină membru de onoare al Academiei Române. Ar trebui ca unul dintre visurile noastre să fie idealul de viaţă despre care ne învaţă Mântuitorul. S-ar putea să fim priviţi cu scepticism de cei din jur, însă atunci mai mult ca niciodată trebuie să dăm dovadă de perseverenţă, să privim la Isus. În final, vom deveni membri de onoare ai împărăţiei lui Dumnezeu.

  Imaginaţi-vă că trăiţi în jurul anului 1870, când becul nu era încă inventat, şi că îl aveţi vecin pe Thomas Edison, pe care îl consideraţi un om serios şi cu capul pe umeri. Într-o zi, apare la uşa voastră şi vă prezintă ideea lui: un aşa-numit bec. Cum l-aţi privi? Probabil ati crede că nu e în toate minţile. Iată-ne însă în secolul al XXI-lea, luminaţi de ideea lui Edison.

  Printr-o situaţie similară a trecut si Traian Vuia, românul care a reuşit să înalţe pentru prima dată în aer un aparat mai greu decât aerul, fără a se folosi de artificii secundare. Născut la 17 august 1872, a fost pasionat de zbor din copilărie. Viaţa lui părea să urmeze un curs normal până când a finalizat cursurile doctorale în ştiinţe juridice şi a decis să lase totul în urmă pentru a-şi urma visul.

  A plecat la Paris, spunând că nu se va întoarce de acolo decât în zbor. Proiectul „aeroplanului automobil” a fost privit cu neîncredere de mulţi. Vuia nu s-a lăsat descurajat, ci a perseverat până când, în 1906, a reuşit să se ridice la un metru de sol şi să zboare 12 metri în aeroplanul Vuia 1. În următorul an, a reuşit să îmbunătăţească invenţia, transformând-o în Vuia 2 şi zburând 70 de metri la distante variabile fată de sol.

  Bianca Aelenei, Bucureşti

  Unde duce perseverența? - 2016. Imaginaţi-vă că trăiţi în jurul anului 1870, când becul nu era încă inventat, şi că îl aveţi vecin pe Thomas Edison, pe care îl consideraţi un om serios şi cu capul pe umeri. Într-o zi, apare la uşa voastră şi vă prezintă ideea lui: un aşa-numit bec. Cum l-aţi privi?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...