Împărat al propriei vieți

Franz Joseph I – statul dualist austro-ungar

Fiule, dă-mi inima ta fi să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele! (Proverbele 23:26)

La fel cum eforturile lui Franz Joseph au dus la consolidarea relaţiilor cu alte imperii, şi tu poţi consolida viaţa celor din jurul tău prin influenţa personală. Depinde de tine, de modul în care alegi să trăieşti. Aminteşte-ţi că eşti împăratul propriei vieţi şi ai puterea deciziilor zilnice. Gândeşte-te la cum acţionezi şi cum vorbeşti! Reflecţi tu oare voia împăratului suprem?

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Este probabil ca în copilăria sau în tinereţea ta să fi auzit de frumuseţea palatului Schonbrunn din Viena şi cu câtă grijă se păstrează acesta astăzi. Franz Joseph a fost unul dintre împăraţii cu cea mai lungă domnie, care au locuit în acest palat.

Franz Joseph s-a născut pe 18 august 1830 la Viena. A fost educat ca un viitor împărat, cu accent pe devotament, responsabilitate şi sârguinţă, iar amprenta acestor învăţături s-a făcut observată în anii care au urmat. În anii săi de domnie, s-a constituit statul dualist austro-ungar, s-a modernizat Viena prin demolarea vechii cetăţi şi construirea bulevardului Ringstrasse, s-a încheiat acordul consultativ între Germania şi Franţa şi a fost inaugurat canalul navigabil Porţile de Fier.

Chiar dacă din punct de vedere profesional a avut parte de multe împliniri, pe plan personal situaţia nu a stat la fel de bine. Franz Joseph a avut parte de mai multe traume: fratele său a fost executat de revoluţionarii francezi, primul său copil a murit la vârsta de doar doi ani, fiul său s-a sinucis, iar căsătoria cu prinţesa Sissi nu a fost una fericită.

Daniela Seritean, Iaslovăţ (Suceava)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Împărat al propriei vieți - 2016. Este probabil ca în copilăria sau în tinereţea ta să fi auzit de frumuseţea palatului Schonbrunn din Viena şi cu câtă grijă se păstrează acesta astăzi. Franz Joseph a fost unul dintre împăraţii cu cea mai lungă domnie, care au locuit în acest palat. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.