Articolul precedentDurere, tristeţe, bucurie
  Articolul următorÎndrăzneală sfântă

  Împărat al propriei vieți

  Franz Joseph I – statul dualist austro-ungar

  Fiule, dă-mi inima ta fi să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele! (Proverbele 23:26)

  La fel cum eforturile lui Franz Joseph au dus la consolidarea relaţiilor cu alte imperii, şi tu poţi consolida viaţa celor din jurul tău prin influenţa personală. Depinde de tine, de modul în care alegi să trăieşti. Aminteşte-ţi că eşti împăratul propriei vieţi şi ai puterea deciziilor zilnice. Gândeşte-te la cum acţionezi şi cum vorbeşti! Reflecţi tu oare voia împăratului suprem?

  Este probabil ca în copilăria sau în tinereţea ta să fi auzit de frumuseţea palatului Schonbrunn din Viena şi cu câtă grijă se păstrează acesta astăzi. Franz Joseph a fost unul dintre împăraţii cu cea mai lungă domnie, care au locuit în acest palat.

  Franz Joseph s-a născut pe 18 august 1830 la Viena. A fost educat ca un viitor împărat, cu accent pe devotament, responsabilitate şi sârguinţă, iar amprenta acestor învăţături s-a făcut observată în anii care au urmat. În anii săi de domnie, s-a constituit statul dualist austro-ungar, s-a modernizat Viena prin demolarea vechii cetăţi şi construirea bulevardului Ringstrasse, s-a încheiat acordul consultativ între Germania şi Franţa şi a fost inaugurat canalul navigabil Porţile de Fier.

  Chiar dacă din punct de vedere profesional a avut parte de multe împliniri, pe plan personal situaţia nu a stat la fel de bine. Franz Joseph a avut parte de mai multe traume: fratele său a fost executat de revoluţionarii francezi, primul său copil a murit la vârsta de doar doi ani, fiul său s-a sinucis, iar căsătoria cu prinţesa Sissi nu a fost una fericită.

  Daniela Seritean, Iaslovăţ (Suceava)

  Împărat al propriei vieți - 2016. Este probabil ca în copilăria sau în tinereţea ta să fi auzit de frumuseţea palatului Schonbrunn din Viena şi cu câtă grijă se păstrează acesta astăzi. Franz Joseph a fost unul dintre împăraţii cu cea mai lungă domnie, care au locuit în acest palat.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...