Articolul precedentMâna lui Dumnezeu în istorie
  Articolul următorDoar nişte vizite

  Ești pregătit de zbor?

  Orville Wright – contribuţie în evoluţia aviatică

  Orice lucru El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu.
  (Eclesiastul 3:11)

  Până la atingerea visului de a zbura au fost ani de muncă, de dezamăgiri şi eşecuri. Pământul este micul atelier de asamblare, construcţie şi perfecţionare în care Dumnezeu doreşte să ne pregătească pentru marele zbor. Eşti pregătit să zbori?

  Cerul este şi va rămâne un loc tainic, simbol al libertăţii şi al năzuinţei de a-l cuceri.

  Orville Wright este al patrulea fiu al unui episcop evanghelic. Viaţa şi experienţa sa este strâns legată de a fratelui său, Wilbur Wright, fiind cunoscuţi în istorie ca fraţii Wright.

  Crescuţi în temere de Dumnezeu, cei doi manifestă de mici interes pentru tehnică, demontând jucăriile pe care tatăl li le cumpăra cu efort. Din cauza sărăciei, tatăl nu-şi poate susţine fiii la şcoală, astfel că cei doi băieţi încep de mici să muncească într-o tipografie. Pentru a-şi urma visul legat de montarea şi demontarea angrenajelor deschid un mic atelier de reparat bicidete. Curând, devin renumiţi pentru calitatea muncii lor şi talentul în mecanică.

  În neînsemnatul atelier din Dayton, printre şuruburi şi lanţuri de bicidete, se naşte ideea perfecţionării planoarelor, de a le adăuga un motor care să facă zborul mai rapid şi mai sigur. Încercările nereuşite nu-i descurajează ci, după Flayer I, urmează Flayer Il şi Flayer III care atinge recordul unui zbor de 55 de kilometri. Orville şi-a dedicat toată viaţa aviaţiei, iar începuturile slabe au fost încununate cu ceea ce astăzi se dovedeşte a fi cel mai rapid mijloc de transport.

  Tabita Codescu, Bucureşti

  Ești pregătit de zbor? - 2016. Cerul este şi va rămâne un loc tainic, simbol al libertăţii şi al năzuinţei de a-l cuceri. Orville Wright este al patrulea fiu al unui episcop evanghelic. Viaţa şi experienţa sa este strâns legată de a fratelui său, Wilbur Wright, fiind cunoscuţi în istorie ca fraţii Wright.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...