Articolul precedentDumnezeu ne poartă de grijă
  Articolul următorAscultători

  Curajul de a sta contra curentului

  Nicolae Ceausescu

  Atunci te vei putea desfăta în Domnul şi Eu te voi sui pe înălţimile ţării, te voi face să te bucuri de moştenirea tatălui tău lacov”, căci gura Domnului a vorbit. (Isaia 58:14)

  Curajul de a sta împotriva celor care îi erau aliaţi, când aceştia au încălcat dreptul la autodeterminare al unei naţiuni, a generat un efect mai puţin scontat. Şi tu poţi sta ferm pe poziţie în ceea ce este drept şi adevărat, iar recompensa nu va întârzia să apară.

  Despre perioada în care România s-a aflat sub comunism nu avem cele mai alese gânduri şi o considerăm o filă neagră din istoria tării noastre.

  În noaptea dintre 20 şi 21 august 1968, trupele Uniunii Sovietice şi principalii aliaţi ai Pactului de la Varşovia – Bulgaria, Germania de Est, Polonia şi Ungaria – invadează Cehoslovacia cu scopul de a înăbuşi Primăvara de la Praga, mişcarea politică ce începuse în urmă cu opt luni, având ca scop implementarea autodeterminării în detrimentul intereselor sovietice. Deşi parte a pactului, România refuză să participe la această intervenţie militară, iar secretarul general al Partidului Comunist, Nicolae Ceauşescu, susţine un discurs public în care condamnă în termeni duri acţiunea statelor sovietice.

  România îşi consolidează independenţa în următoarele două decade în blocul sovietic, devenind alături de Iugoslavia singura ţară din estul Europei ce are relaţii economice cu Comunitatea Economică Europeană şi prima ţară membră a Pactului de la Varşovia care primeşte vizita preşedintelui SUA Richard Nixon şi a membrilor altor cancelarii importante din Europa.

  Francisc Ianoşi, Reghin

  Curajul de a sta contra curentului - 2016. Despre perioada în care România s-a aflat sub comunism nu avem cele mai alese gânduri şi o considerăm o filă neagră din istoria tării noastre. În noaptea dintre 20 şi 21 august 1968, trupele Uniunii Sovietice şi principalii aliaţi ai Pactului de la Varşovia - Bulgaria, Germania de Est, Polonia şi Ungaria - invadează Cehoslovacia.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...