Curajul de a face

Deng Xiaoping – reformator chinez

Ea este ca o corabie de negoţ; de departe îşi aduce pâinea. Ea se scoală când este încă noapte şi dă hrană casei sale şi împarte lucrul de peste zi slujnicelor sale. Se gândeşte la un ogor şi4 cumpără; din rodul muncii ei, sădeşte o vie. (Proverbele 31:14-16)

Dacă vrei să creşti în orice domeniu, să fii original, să devii un reper, trebuie să nu te temi de acţiune. Dimpotrivă, bucură-te de ea chiar dacă uneori îţi joacă feste şi te aduce în situaţia ca alţii să râdă de tine. Nu uita că cine râde la urmă râde mai bine şi, contrar părerilor, nu râde niciodată singur.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Aş vrea să te provoc să te gândeşti câte lucruri din casa ta au pe etichetă scris „Made în China”. Oare cum de produsele chinezilor au invadat lumea? Răspunsul începe cu un om pe nume Deng Xiaoping, născut în 22 august 1904, lider de facto al Republicii Populare Chineze de la sfârşitul anilor 1970 până la începutul anilor 1990. Acesta este creditat cu faptul că a adus China mai aproape de capitalism şi a determinat creşterea rapidă a economiei chineze timp de mai multe decenii.

Deng a încurajat descentralizarea în agricultură şi dezvoltarea gospodăriilor individuale. La nivel local, stimulentele materiale au fost folosite pentru motivarea forţei de muncă, ţăranilor fiindu-le permis să vândă produsele obţinute din recolta proprie. Reformele au avut un real succes. Deng a înfiinţat zone economice speciale unde investiţiile străine şi liberalizarea pieţei au fost încurajate, atrăgând astfel companii străine.

Ca urmare a reformelor lui Deng, China a avut chiar şi după moartea sa o creştere economică anuală de 8%, având una dintre cele mai mari rate de creştere economică din lume. Astăzi privim cu admiraţie dezvoltarea fără precedent a acestei ţări şi îi cumpărăm produsele pentru că un om a avut curajul de a face lucrurile altfel.

Adrian Istrate, Făgăraş (Braşov)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Curajul de a face - 2016. Aş vrea să te provoc să te gândeşti câte lucruri din casa ta au pe etichetă scris „Made în China”. Oare cum de produsele chinezilor au invadat lumea? Răspunsul începe cu un om pe nume Deng Xiaoping, născut în 22 august 1904, lider de facto al Republicii Populare Chineze de la sfârşitul anilor 1970 până la începutul anilor 1990. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.