Articolul precedentChemaţi după planul Său
  Articolul următorExemplul bereenilor

  Ferice de noi!

  Andrei Pleşu

  Ferice de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărt, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! (Matei 5:11)

  Pentru a sta tare când vântul ţi-e potrivnic, trebuie să fii pregătit mai dinainte, să ştii ce crezi şi în Cine crezi. Trebuie să îţi defineşti valorile şi să îţi stabileşti principiile. Nu e uşor să mergi contra curentului, dar se poate. Dumnezeu ne-a asigurat de lucrul acesta, iar El ştie că încercările ne fac mai frumoşi, mai curaţi şi mai statornici în a-L urma pe El.

  A fi urmaş al lui Hristos cu ani în urmă însemna să fii bănuit, urmărit, bătut, închis sau chiar omorât. Astăzi avem o libertate religioasă de care nu s-a mai bucurat nicio generaţie. În perioada comunistă, mulţi au plătit pentru că s-au exprimat contra regimului.

  Vreau să spun câteva cuvinte despre Andrei Pleşu – scriitor, eseist, istoric al artei etc. S-a născut la Bucureşti în 23 august 1948. A urmat cursurile Facultăţii de Arte Plastice şi a obţinut ridul de doctor în istoria artei.

  În timp ce era student, a devenit membru al Partidului Comunist Român, dar în 1982 a fost exclus pentru că a participat la o conferinţă pe tema meditaţiei transcendentale. Ceea ce nu ştia era faptul că operaţiunea fusese orchestrată de Securitate în scopul eliminării persoanelor incomode. A fost exilat la Tescani, Bacău. Deşi părea că perioada aceea va fi un obstacol în calea realizării sale profesionale, nu a rămas fără rod. În 1993, Pleşu a publicat volumul Jurnalul de la Tescani.

  După prăbuşirea regimului comunist, a fost ministru al culturii. Două dintre realizările mandatului său au fost transformarea fostei Edituri Politice în Editura ITumanitas şi a Muzeului de Istorie a PCR în Muzeul Ţăranului Român.

  Ecaterina Hânzu, Gura Râului (Sibiu)

  Ferice de noi! - 2016. A fi urmaş al lui Hristos cu ani în urmă însemna să fii bănuit, urmărit, bătut, închis sau chiar omorât. Astăzi avem o libertate religioasă de care nu s-a mai bucurat nicio generaţie. În perioada comunistă, mulţi au plătit pentru că s-au exprimat contra regimului.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...