Fără (pre)judecăți!

  Yasser Arafat – preşedintele Forţei Naţionale Palestiniene

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. (Matei 7:1)

  Este uşor să judeci pe cineva câtă vreme nu ai toate informaţiile despre el. Doar acela care are toate datele situaţiei are dreptul de a judeca pe cineva. Din câte am aflat până acum, există o singură Persoană care deţine toate informaţiile necesare pentru a putea judeca. Noi Îl numim Dumnezeu…

  Există un obicei destul de răspândit în lumea noastră, de a judeca oamenii după bârfele şi veştile care circulă în jurul nostru. De cele mai multe ori nici măcar nu ne întrebăm care sunt interesele din spatele defăimărilor respective.

  Yasser Arafat s-a născut în 1929, fiind al cincilea dintre cei şapte copii ai familiei. Tatăl lui era comerciant cu materiale textile, iar după moartea soţiei acesta şi-a crescut copiii singur, pentru o perioadă. Yasser avea doar patru ani la vremea aceea.

  Cu trecerea timpului, Yasser Arafat şi-a terminat studiile ca inginer constructor şi a început să manifeste interes faţă de poporul său deportat şi privat de bunuri şi pământuri.

  Numele lui a ajuns să fie cunoscut în legătură cu intifade (răscoale), bombardamente, atentate şi alte evenimente şocante din ştirile cotidiene.

  În 1996, cu un vot de 83% pentru, a devenit liderul Consiliului de Autonomie a Palestinei.

  În pofida degradării reputaţiei sale prin intermediul instrumentelor de comunicare în masă, Yasser Arafat a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace în 1994, datorită iniţiativei sale pentru pace, în conexiune cu autorităţile israeliene, şi datorită înţelegerii de la Oslo.

  Zsolt Adorján Barabás, Târgu Secuiesc

  Fără (pre)judecăți! - 2016. Există un obicei destul de răspândit în lumea noastră, de a judeca oamenii după bârfele şi veştile care circulă în jurul nostru. De cele mai multe ori nici măcar nu ne întrebăm care sunt interesele din spatele defăimărilor respective.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...