Fără (pre)judecăți!

Yasser Arafat – preşedintele Forţei Naţionale Palestiniene

Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. (Matei 7:1)

Este uşor să judeci pe cineva câtă vreme nu ai toate informaţiile despre el. Doar acela care are toate datele situaţiei are dreptul de a judeca pe cineva. Din câte am aflat până acum, există o singură Persoană care deţine toate informaţiile necesare pentru a putea judeca. Noi Îl numim Dumnezeu…

Există un obicei destul de răspândit în lumea noastră, de a judeca oamenii după bârfele şi veştile care circulă în jurul nostru. De cele mai multe ori nici măcar nu ne întrebăm care sunt interesele din spatele defăimărilor respective.

Yasser Arafat s-a născut în 1929, fiind al cincilea dintre cei şapte copii ai familiei. Tatăl lui era comerciant cu materiale textile, iar după moartea soţiei acesta şi-a crescut copiii singur, pentru o perioadă. Yasser avea doar patru ani la vremea aceea.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Cu trecerea timpului, Yasser Arafat şi-a terminat studiile ca inginer constructor şi a început să manifeste interes faţă de poporul său deportat şi privat de bunuri şi pământuri.

Numele lui a ajuns să fie cunoscut în legătură cu intifade (răscoale), bombardamente, atentate şi alte evenimente şocante din ştirile cotidiene.

În 1996, cu un vot de 83% pentru, a devenit liderul Consiliului de Autonomie a Palestinei.

În pofida degradării reputaţiei sale prin intermediul instrumentelor de comunicare în masă, Yasser Arafat a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace în 1994, datorită iniţiativei sale pentru pace, în conexiune cu autorităţile israeliene, şi datorită înţelegerii de la Oslo.

Zsolt Adorján Barabás, Târgu Secuiesc

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Fără (pre)judecăți! - 2016. Există un obicei destul de răspândit în lumea noastră, de a judeca oamenii după bârfele şi veştile care circulă în jurul nostru. De cele mai multe ori nici măcar nu ne întrebăm care sunt interesele din spatele defăimărilor respective. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.