Primul pas

Universitatea din Craiova – 50 ani de la înfiinţare

Căci cine dispreţuieşte ziua începuturilor slabe? (Zaharia 4:10 p.p.)

Deşi poate că eşti la început în privinţa unui proiect sau al unui vis pe care îl ai, nu uita că orice proiect de anvergură începe cu un prim pas. Tot ce este îndeplinit cu dăruire va avea, până la urmă, un rezultat bun. Oferă timp, munceşte, luptă pentru visul tău şi visul acesta va deveni realitate.

Cine ar fi crezut, cu 50 de ani în urmă, cu prilejul înfiinţării Universităţii din Craiova, că învăţământul din acest centru universitar, care deserveşte momentan circa 25 000 de studenţi, se va dezvolta atât de mult?

Universitatea din Craiova a fost a doua şcoală românească de grad mediu înfiinţată în România. La momentul acesta, nu mai puţin de 17 facultăţi îşi desfăşoară cursurile sub egida acestei universităţi.

Aşadar, 25 000 de minţi luminate pleacă în lume după terminarea studiilor universitare pentru a arăta că merită să înveţi. Fie că este vorba de filologi, matematicieni, avocaţi sau judecători, economişti, ingineri sau specialişti IT, mecanici, jurnalişti sau istorici, chiar şi teologi, tinerii pleacă de aici cu un vis: acela de a deveni oamenii mari ai lumii de mâine. Te afli şi tu printre ei? Sau cel puţin te-a molipsit visul lor?

Valeria Mitroi, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor