Milă necondiționată

  Lev Tolstoi – scriitor rus

  Dacă aţi fi ştiut ce înseamnă: „Milă voiesc, iar nu jertfe”, n-aţi fi osândit pe nişte nevinovaţi. (Matei 12:7)

  Mila noastră nu trebuie să fie condiţionată. Mila este un sentiment de compasiune faţă de o persoană care suferă chiar dacă merită sau nu. Fiecare dintre noi este chemat la o milă necondiţionată. Trebuie să fim gata în orice moment să le sărim în ajutorul semenilor.

  Lev Tolstoi s-a născut la 28 august 1828 pe moşia Iasnaia Poliana, la vreo 200 de kilometri de Moscova. A fost al patrulea fiu al familiei, fiind crescut în mare parte de bonele şi servitoarele familiei. Provenind dintr-o familie de nobili înstăriţi, a avut posibilitatea de a primi o educaţie înaltă, cu profesori particulari. În viaţa sa au avut loc o serie de întâmplări care au ajutat la dezvoltarea unui caracter puternic, Tolstoi devenind un apărător al dreptăţii.

  Într-o seară, la Geneva, Tolstoi a întâlnit pe stradă un tirolez care cânta la chitară. După câteva cântece, artistul şi-a scos pălăria, dar nimeni nu i-a aruncat vreun ban. Tirolezul s-a retras târşâindu-şi piciorul, în timp ce în urma lui mulţimea a izbucnit în hohote de râs. Lucrul acesta i-a produs amărăciune şi ruşine lui Tolstoi. L-a cuprins mila, aşa că a alergat după cântăreţ şi l-a poftit la hotel pentru a cina împreună. Toţi au fost surprinşi de gest. Intrând în hotel, un chelner i-a condus într-o încăpere nu tocmai primitoare. Nedumerit, Tolstoi a întrebat de ce nu au fost conduşi în sala de gală. Apoi i-a mustrat pe servitori. În cele din urmă, au fost conduşi în sala cea mare unde Tolstoi a comandat cea mai bună mâncare a restaurantului.

  Andrei-Mihai Dinţă, ITA, Cernica

  Milă necondiționată - 2016. Lev Tolstoi s-a născut la 28 august 1828 pe moşia Iasnaia Poliana, la vreo 200 de kilometri de Moscova. A fost al patrulea fiu al familiei, fiind crescut în mare parte de bonele şi servitoarele familiei. Provenind dintr-o familie de nobili înstăriţi, a avut posibilitatea de a primi o educaţie înaltă, cu profesori particulari.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...