Influențat de Dumnezeu

  Frederick Denison Maurice – scriitor şi teolog englez

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! (Proverbele 3:5)

  Dorind să fie influenţat de Dumnezeu, F. D. Maurice s-a pus la dispoziţia Lui, predicând şi scriind despre puterea divină. Prin influenţa sa i-a determinat pe mulţi să afirme despre el că este „cea mai mare minte de la Platon încoace”. Dumnezeu doreşte să facă lucruri măreţe prin tine, de aceea încrede-te în El şi lasă-L să îţi influenţeze viaţa!

  Ai observat cât de uşor pot fi unii oameni influenţaţi în râu şi cât de greu este să influenţezi pe cineva în bine. Contează mult de cine ne lăsăm influenţaţi şi pe cine respingem. O influenţă bună îţi deschide ochii, pe când una rea te orbeşte.

  Pe data de 29 august 1805, la Normanston, Suffolk, s-a născut fiul unui ministru unitarian, pe nume Frederick Denison Maurice. Înciuda influenţei tatălui său care nu dorea ca el să apuce drumul Bisericii Anglicane, în anul 1823, tânărul Maurice a fost admis la Trinity College, deşi numai membrii bisericii puteau obţine o diplomă de acolo. De acolo, el s-a transferat la Trinity Hall unde, în 1827, a obţinut o diplomă în drept civil.

  În cele din urmă, Maurice s-a decis să obţină hirotonirea anglicană. Intrând la Exeter College, la Oxford, a obţinut o a doua diplomă, în 1831, iar trei ani mai târziu a fost hirotonit. A crezut în doctrina despre Trinitate, dovadă afirmaţia lui: „Nu doar cred în unitatea Trinităţii, dar găsesc în ea centrul tuturor convingerilor mele.”

  Alin Cătinean, Târgu Mureş

  Influențat de Dumnezeu - 2016. Ai observat cât de uşor pot fi unii oameni influenţaţi în râu şi cât de greu este să influenţezi pe cineva în bine. Contează mult de cine ne lăsăm influenţaţi şi pe cine respingem. O influenţă bună îţi deschide ochii, pe când una rea te orbeşte.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...