Bocancul dement

Caligula – jefuitorul Romei

Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. (Luca 6:31)

Poate şi ţie îţi surâde o viaţă fără reguli, legi sau restricţii. Poate ai avut parte de o copilărie asemănătoare. Nu uita însă că nerespectarea vieţii altora duce la pierderea celei proprii. Dacă nu pe lumea aceasta, cu siguranţă în cea viitoare. Respectă-ţi aproapele!

Caligula era un copil împlinit care îşi petrecea zilele cum dorea el. A preferat compania soldaţilor care staţionau pe malul Rinului. Aceştia i-au dat numele de Caligula, după bocancii mari – caligae, („bocanci”). Părinţii i-au neglijat educaţia, trecând cu vederea faptul că era perfid încă de pe atunci, din copilărie.

Caracterul urât a crescut odată cu copilul care, mai târziu, a devenit împărat al Romei, prin trădare. La început, a încercat să devină popular: i-a executat pe oamenii împăratului anterior, i-a omorât pe trădători, a eliminat impozitele şi a asigurat un circ nemaipomenit. Mai târziu, a început să ducă o viaţă de lux, făcând banii statului să se evapore prin mâinile sale. Nici golirea rezervelor statale nu au reuşit să pună capăt îmbuibării. Pentru a menţine lejeritatea financiară a recurs la jefuirea bogaţilor.

Sărim peste făptul că şi-a ucis sora, rudele şi alţi nevinovaţi şi îl găsim trăind în compania trădătorilor şi a femeilor cu o proastă reputaţie. S-a considerat un semizeu care conversa cu Jupiter şi cu Diana. A încercat chiar să-şi ridice o statuie în Templul din Ierusalim.

A murit pe o stradă îngustă, ucis în urma unui complot.

Zsolt Adorján Barabás, Târgu Secuiesc

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video