Bocancul dement

  Caligula – jefuitorul Romei

  Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. (Luca 6:31)

  Poate şi ţie îţi surâde o viaţă fără reguli, legi sau restricţii. Poate ai avut parte de o copilărie asemănătoare. Nu uita însă că nerespectarea vieţii altora duce la pierderea celei proprii. Dacă nu pe lumea aceasta, cu siguranţă în cea viitoare. Respectă-ţi aproapele!

  Caligula era un copil împlinit care îşi petrecea zilele cum dorea el. A preferat compania soldaţilor care staţionau pe malul Rinului. Aceştia i-au dat numele de Caligula, după bocancii mari – caligae, („bocanci”). Părinţii i-au neglijat educaţia, trecând cu vederea faptul că era perfid încă de pe atunci, din copilărie.

  Caracterul urât a crescut odată cu copilul care, mai târziu, a devenit împărat al Romei, prin trădare. La început, a încercat să devină popular: i-a executat pe oamenii împăratului anterior, i-a omorât pe trădători, a eliminat impozitele şi a asigurat un circ nemaipomenit. Mai târziu, a început să ducă o viaţă de lux, făcând banii statului să se evapore prin mâinile sale. Nici golirea rezervelor statale nu au reuşit să pună capăt îmbuibării. Pentru a menţine lejeritatea financiară a recurs la jefuirea bogaţilor.

  Sărim peste făptul că şi-a ucis sora, rudele şi alţi nevinovaţi şi îl găsim trăind în compania trădătorilor şi a femeilor cu o proastă reputaţie. S-a considerat un semizeu care conversa cu Jupiter şi cu Diana. A încercat chiar să-şi ridice o statuie în Templul din Ierusalim.

  A murit pe o stradă îngustă, ucis în urma unui complot.

  Zsolt Adorján Barabás, Târgu Secuiesc

  Bocancul dement - 2016. Caligula era un copil împlinit care îşi petrecea zilele cum dorea el. A preferat compania soldaţilor care staţionau pe malul Rinului. Aceştia i-au dat numele de Caligula, după bocancii mari - caligae, („bocanci”). Părinţii i-au neglijat educaţia, trecând cu vederea faptul că era perfid încă de pe atunci, din copilărie.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...