Articolul precedentOriginile familiei
  Articolul următorPrin orice mijloc

  Tânăr pentru Hristos

  Jose Maria Castro Madriz – cel mai tânăr preşedinte al Costa Ricăi

  Nu zice: „Sunt un copil” căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci. (Ieremia 1:7)

  Tinereţea nu este un obstacol care să nu te lase să realizezi lucruri măreţe şi asta o putem vedea la mulţi alţii, nu doar la Jose Maria Castro Madriz. Isus apelează astăzi la tine pentru a deveni ucenicul Lui. Nu te opune! El poate să facă lucruri măreţe prin tine şi tu poţi să-L onorezi prin asta.

  Dacă eşti tânăr şi nu ai experienţă, te gândeşti poate că unele provocări nu sunt pentru tine sau că nu vei putea izbuti în toate din cauza faptului că eşti prea tânăr în faţa unor probleme prea complexe pentru tine. Istoria ne demonstrează însă cu totul altceva atunci când îl aduce în atenţia noastră pe Jose Maria Castro Madriz.

  Acesta s-a născut pe data de 1 septembrie 1818 în Jamaica. A studiat la Universitatea din Leon, Nicaragua, unde a obţinut o diplomă în filosofie şi un doctorat în drept. A ocupat mai multe funcţii publice de-a lungul vieţii precum: rector, ministru, ambasador, judecător-şef al Curţii Supreme de Justiţie, preşedintele Congresului Deputaţilor.

  Dar ceea ce îl evidenţiază pe Jose Maria Castro Madriz este faptul că, la vârsta de 29 de ani, a devenit cel mai tânăr preşedinte al Republicii Costa Rica. Iar la numai un an de la numirea sa în funcţia de preşedinte, a declarat în mod oficial Costa Rica o republică independentă, rupând astfel legătura cu Republica Federală a Americii Centrale.

  Alin Cătinean, Târgu Mureş

  Tânăr pentru Hristos - 2016. Dacă eşti tânăr şi nu ai experienţă, te gândeşti poate că unele provocări nu sunt pentru tine sau că nu vei putea izbuti în toate din cauza faptului că eşti prea tânăr în faţa unor probleme prea complexe pentru tine.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!