Tânăr pentru Hristos

Jose Maria Castro Madriz – cel mai tânăr preşedinte al Costa Ricăi

Nu zice: „Sunt un copil” căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci. (Ieremia 1:7)

Tinereţea nu este un obstacol care să nu te lase să realizezi lucruri măreţe şi asta o putem vedea la mulţi alţii, nu doar la Jose Maria Castro Madriz. Isus apelează astăzi la tine pentru a deveni ucenicul Lui. Nu te opune! El poate să facă lucruri măreţe prin tine şi tu poţi să-L onorezi prin asta.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Dacă eşti tânăr şi nu ai experienţă, te gândeşti poate că unele provocări nu sunt pentru tine sau că nu vei putea izbuti în toate din cauza faptului că eşti prea tânăr în faţa unor probleme prea complexe pentru tine. Istoria ne demonstrează însă cu totul altceva atunci când îl aduce în atenţia noastră pe Jose Maria Castro Madriz.

Acesta s-a născut pe data de 1 septembrie 1818 în Jamaica. A studiat la Universitatea din Leon, Nicaragua, unde a obţinut o diplomă în filosofie şi un doctorat în drept. A ocupat mai multe funcţii publice de-a lungul vieţii precum: rector, ministru, ambasador, judecător-şef al Curţii Supreme de Justiţie, preşedintele Congresului Deputaţilor.

Dar ceea ce îl evidenţiază pe Jose Maria Castro Madriz este faptul că, la vârsta de 29 de ani, a devenit cel mai tânăr preşedinte al Republicii Costa Rica. Iar la numai un an de la numirea sa în funcţia de preşedinte, a declarat în mod oficial Costa Rica o republică independentă, rupând astfel legătura cu Republica Federală a Americii Centrale.

Alin Cătinean, Târgu Mureş

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Tânăr pentru Hristos - 2016. Dacă eşti tânăr şi nu ai experienţă, te gândeşti poate că unele provocări nu sunt pentru tine sau că nu vei putea izbuti în toate din cauza faptului că eşti prea tânăr în faţa unor probleme prea complexe pentru tine. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.