Folosește-ți darurile de la Dumnezeu

Damian Ureche – scriitor

Voi sunteti lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. (Matei 5:14)

Deşi poate numele lui nu mai spune multe generaţiei de azi, Damian Ureche a lăsat o urmă vizibilă, prin opera lui contribuind la dezvoltarea literaturii române. La rândul tău, eşti chemat să laşi o urmă folosind inteligenţa şi capacitatea cu care ai fost înzestrat.

Poate îţi aminteşti cu bucurie de momentul în care ai reuşit să citeşti primul cuvânt. Probabil ai fost şi mai entuziasmat în clipa în care ai reuşit să citeşti singur prima poezie.

Damian Ureche s-a născut în Rugetu, Slătioara, judeţul Vâlcea, la 2 septembrie 1935. După studiile primare urmate în satul natal, urmează Liceul „Moise Nicoară” din Arad şi Liceul „C. D. Loga”. Studiile universitare le finalizează la Facultatea de Filologie din Timişoara şi la Facultatea de Ziaristică din Bucureşti.

A publicat 21 de cărţi. Majoritatea volumelor sale de versuri au fost premiate de Uniunea Scriitorilor din România şi de Asociaţia Scriitorilor din Timişoara. În anul 1992, primeşte „Marele Premiu de Popularitate” din partea Centrului de librării Timlibris.

Loredana Cotigă, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor