Folosește-ți darurile de la Dumnezeu

Damian Ureche – scriitor

Voi sunteti lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. (Matei 5:14)

Deşi poate numele lui nu mai spune multe generaţiei de azi, Damian Ureche a lăsat o urmă vizibilă, prin opera lui contribuind la dezvoltarea literaturii române. La rândul tău, eşti chemat să laşi o urmă folosind inteligenţa şi capacitatea cu care ai fost înzestrat.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Poate îţi aminteşti cu bucurie de momentul în care ai reuşit să citeşti primul cuvânt. Probabil ai fost şi mai entuziasmat în clipa în care ai reuşit să citeşti singur prima poezie.

Damian Ureche s-a născut în Rugetu, Slătioara, judeţul Vâlcea, la 2 septembrie 1935. După studiile primare urmate în satul natal, urmează Liceul „Moise Nicoară” din Arad şi Liceul „C. D. Loga”. Studiile universitare le finalizează la Facultatea de Filologie din Timişoara şi la Facultatea de Ziaristică din Bucureşti.

A publicat 21 de cărţi. Majoritatea volumelor sale de versuri au fost premiate de Uniunea Scriitorilor din România şi de Asociaţia Scriitorilor din Timişoara. În anul 1992, primeşte „Marele Premiu de Popularitate” din partea Centrului de librării Timlibris.

Loredana Cotigă, LTA, Craiova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Folosește-ți darurile de la Dumnezeu - 2016. Poate îţi aminteşti cu bucurie de momentul în care ai reuşit să citeşti primul cuvânt. Probabil ai fost şi mai entuziasmat în clipa în care ai reuşit să citeşti singur prima poezie. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.