Lasă-te reprogramat!

Shinya Yamanaka

… pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:17)

În această lume atinsă de boala păcatului, Dumnezeu are nevoie de oameni care să aducă speranţă şi vindecare, de oameni pe care să-i formeze după voia Sa şi după nevoia „ţesutului” în care vrea să-i pună. Să lăsăm planurile noastre la o parte şi să ne lăsăm reprogramaţi de El! „Ceea ce am făcut pentru noi înşine moare în pace cu noi înşine. Ceea ce am făcut pentru alţii şi pentru lume, rămâne şi devine nemuritor.” (Albert Pike)

Medicina avansează într-un ritm alert, încercând cu disperare să vindece ce se mai poate vindeca. Medici şi oameni de ştiinţă devotaţi muncii lor cercetează tainele fiinţei umane, iar rezultatele muncii lor se văd.

Un astfel de om este Shinya Yamanaka. Cu siguranţă ai auzit de celulele stem. În acest domeniu s-a remarcat Yamanaka, născut în 4 septembrie 1962 în Osaka, Japonia.

Marele lui aport în medicină constă în faptul că a reuşit să reprogrameze celulele mature în celule pluripotente (celule şuşă sau celule ste,), adică celule mature, capabile să se specializeze în orice tip de celulă a organismului, care pot genera toate tipurile de ţesut. Celulele stem sunt folosite cu succes pentru a trata afecţiuni hematologice şi ale sistemului imunitar (ca alternativă la transplantul de măduvă osoasă). Există speranţa ca, în viitor, să poată fi folosite pentru tratarea unor afecţiuni precum diabetul, Parkinson, afecţiuni cardiace, Alzheimer etc.

Medicul Shinya Yamanaka a primit peste 20 de premii şi distincţii internaţionale culminând cu Premiul Nobel pentru Medicină, în 2012. Dar meritul lui cel mai mare este că, datorită muncii lui, multe vieţi sunt salvate.

Ecaterina Hânzu, Gura Râului (Sibiu)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor