Articolul precedentRugăciune ascultată
  Articolul următorAdevărata bucurie

  Lasă-te reprogramat!

  Shinya Yamanaka

  … pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:17)

  În această lume atinsă de boala păcatului, Dumnezeu are nevoie de oameni care să aducă speranţă şi vindecare, de oameni pe care să-i formeze după voia Sa şi după nevoia „ţesutului” în care vrea să-i pună. Să lăsăm planurile noastre la o parte şi să ne lăsăm reprogramaţi de El! „Ceea ce am făcut pentru noi înşine moare în pace cu noi înşine. Ceea ce am făcut pentru alţii şi pentru lume, rămâne şi devine nemuritor.” (Albert Pike)

  Medicina avansează într-un ritm alert, încercând cu disperare să vindece ce se mai poate vindeca. Medici şi oameni de ştiinţă devotaţi muncii lor cercetează tainele fiinţei umane, iar rezultatele muncii lor se văd.

  Un astfel de om este Shinya Yamanaka. Cu siguranţă ai auzit de celulele stem. În acest domeniu s-a remarcat Yamanaka, născut în 4 septembrie 1962 în Osaka, Japonia.

  Marele lui aport în medicină constă în faptul că a reuşit să reprogrameze celulele mature în celule pluripotente (celule şuşă sau celule ste,), adică celule mature, capabile să se specializeze în orice tip de celulă a organismului, care pot genera toate tipurile de ţesut. Celulele stem sunt folosite cu succes pentru a trata afecţiuni hematologice şi ale sistemului imunitar (ca alternativă la transplantul de măduvă osoasă). Există speranţa ca, în viitor, să poată fi folosite pentru tratarea unor afecţiuni precum diabetul, Parkinson, afecţiuni cardiace, Alzheimer etc.

  Medicul Shinya Yamanaka a primit peste 20 de premii şi distincţii internaţionale culminând cu Premiul Nobel pentru Medicină, în 2012. Dar meritul lui cel mai mare este că, datorită muncii lui, multe vieţi sunt salvate.

  Ecaterina Hânzu, Gura Râului (Sibiu)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...