Articolul precedentRugăciune ascultată
  Articolul următorAdevărata bucurie

  Lasă-te reprogramat!

  Shinya Yamanaka

  … pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:17)

  În această lume atinsă de boala păcatului, Dumnezeu are nevoie de oameni care să aducă speranţă şi vindecare, de oameni pe care să-i formeze după voia Sa şi după nevoia „ţesutului” în care vrea să-i pună. Să lăsăm planurile noastre la o parte şi să ne lăsăm reprogramaţi de El! „Ceea ce am făcut pentru noi înşine moare în pace cu noi înşine. Ceea ce am făcut pentru alţii şi pentru lume, rămâne şi devine nemuritor.” (Albert Pike)

  Medicina avansează într-un ritm alert, încercând cu disperare să vindece ce se mai poate vindeca. Medici şi oameni de ştiinţă devotaţi muncii lor cercetează tainele fiinţei umane, iar rezultatele muncii lor se văd.

  Un astfel de om este Shinya Yamanaka. Cu siguranţă ai auzit de celulele stem. În acest domeniu s-a remarcat Yamanaka, născut în 4 septembrie 1962 în Osaka, Japonia.

  Marele lui aport în medicină constă în faptul că a reuşit să reprogrameze celulele mature în celule pluripotente (celule şuşă sau celule ste,), adică celule mature, capabile să se specializeze în orice tip de celulă a organismului, care pot genera toate tipurile de ţesut. Celulele stem sunt folosite cu succes pentru a trata afecţiuni hematologice şi ale sistemului imunitar (ca alternativă la transplantul de măduvă osoasă). Există speranţa ca, în viitor, să poată fi folosite pentru tratarea unor afecţiuni precum diabetul, Parkinson, afecţiuni cardiace, Alzheimer etc.

  Medicul Shinya Yamanaka a primit peste 20 de premii şi distincţii internaţionale culminând cu Premiul Nobel pentru Medicină, în 2012. Dar meritul lui cel mai mare este că, datorită muncii lui, multe vieţi sunt salvate.

  Ecaterina Hânzu, Gura Râului (Sibiu)

  Lasă-te reprogramat! - 2016. Medicul Shinya Yamanaka a primit peste 20 de premii şi distincţii internaţionale culminând cu Premiul Nobel pentru Medicină, în 2012. Dar meritul lui cel mai mare este că, datorită muncii lui, multe vieţi sunt salvate.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...