Articolul precedentRugăciune ascultată
  Articolul următorAdevărata bucurie

  Lasă-te reprogramat!

  Shinya Yamanaka

  … pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:17)

  În această lume atinsă de boala păcatului, Dumnezeu are nevoie de oameni care să aducă speranţă şi vindecare, de oameni pe care să-i formeze după voia Sa şi după nevoia „ţesutului” în care vrea să-i pună. Să lăsăm planurile noastre la o parte şi să ne lăsăm reprogramaţi de El! „Ceea ce am făcut pentru noi înşine moare în pace cu noi înşine. Ceea ce am făcut pentru alţii şi pentru lume, rămâne şi devine nemuritor.” (Albert Pike)

  Medicina avansează într-un ritm alert, încercând cu disperare să vindece ce se mai poate vindeca. Medici şi oameni de ştiinţă devotaţi muncii lor cercetează tainele fiinţei umane, iar rezultatele muncii lor se văd.

  Un astfel de om este Shinya Yamanaka. Cu siguranţă ai auzit de celulele stem. În acest domeniu s-a remarcat Yamanaka, născut în 4 septembrie 1962 în Osaka, Japonia.

  Marele lui aport în medicină constă în faptul că a reuşit să reprogrameze celulele mature în celule pluripotente (celule şuşă sau celule ste,), adică celule mature, capabile să se specializeze în orice tip de celulă a organismului, care pot genera toate tipurile de ţesut. Celulele stem sunt folosite cu succes pentru a trata afecţiuni hematologice şi ale sistemului imunitar (ca alternativă la transplantul de măduvă osoasă). Există speranţa ca, în viitor, să poată fi folosite pentru tratarea unor afecţiuni precum diabetul, Parkinson, afecţiuni cardiace, Alzheimer etc.

  Medicul Shinya Yamanaka a primit peste 20 de premii şi distincţii internaţionale culminând cu Premiul Nobel pentru Medicină, în 2012. Dar meritul lui cel mai mare este că, datorită muncii lui, multe vieţi sunt salvate.

  Ecaterina Hânzu, Gura Râului (Sibiu)

  Lasă-te reprogramat! - 2016. Medicul Shinya Yamanaka a primit peste 20 de premii şi distincţii internaţionale culminând cu Premiul Nobel pentru Medicină, în 2012. Dar meritul lui cel mai mare este că, datorită muncii lui, multe vieţi sunt salvate.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...