Lasă-te reprogramat!

Shinya Yamanaka

… pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:17)

În această lume atinsă de boala păcatului, Dumnezeu are nevoie de oameni care să aducă speranţă şi vindecare, de oameni pe care să-i formeze după voia Sa şi după nevoia „ţesutului” în care vrea să-i pună. Să lăsăm planurile noastre la o parte şi să ne lăsăm reprogramaţi de El! „Ceea ce am făcut pentru noi înşine moare în pace cu noi înşine. Ceea ce am făcut pentru alţii şi pentru lume, rămâne şi devine nemuritor.” (Albert Pike)

Medicina avansează într-un ritm alert, încercând cu disperare să vindece ce se mai poate vindeca. Medici şi oameni de ştiinţă devotaţi muncii lor cercetează tainele fiinţei umane, iar rezultatele muncii lor se văd.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Un astfel de om este Shinya Yamanaka. Cu siguranţă ai auzit de celulele stem. În acest domeniu s-a remarcat Yamanaka, născut în 4 septembrie 1962 în Osaka, Japonia.

Marele lui aport în medicină constă în faptul că a reuşit să reprogrameze celulele mature în celule pluripotente (celule şuşă sau celule ste,), adică celule mature, capabile să se specializeze în orice tip de celulă a organismului, care pot genera toate tipurile de ţesut. Celulele stem sunt folosite cu succes pentru a trata afecţiuni hematologice şi ale sistemului imunitar (ca alternativă la transplantul de măduvă osoasă). Există speranţa ca, în viitor, să poată fi folosite pentru tratarea unor afecţiuni precum diabetul, Parkinson, afecţiuni cardiace, Alzheimer etc.

Medicul Shinya Yamanaka a primit peste 20 de premii şi distincţii internaţionale culminând cu Premiul Nobel pentru Medicină, în 2012. Dar meritul lui cel mai mare este că, datorită muncii lui, multe vieţi sunt salvate.

Ecaterina Hânzu, Gura Râului (Sibiu)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Lasă-te reprogramat! - 2016. Medicul Shinya Yamanaka a primit peste 20 de premii şi distincţii internaţionale culminând cu Premiul Nobel pentru Medicină, în 2012. Dar meritul lui cel mai mare este că, datorită muncii lui, multe vieţi sunt salvate. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.