Articolul precedentCântecul biruinţei (partea I)
  Articolul următorRolul familiei creștine

  Un alt împărat reformist

  Ludovic al XlV-lea

  Încredeți-vă în Domnul pe vecie, căci Domnul Dumnezeu este Stânca veacurilor. (Isaia 26:4)

  Obstacolele şi problemele lumii nu te ocolesc, dar, la fel ca Ludovic, de fiecare dată trebuie să ridici capul şi să mergi mai departe, neţinând seama de părerea lumii care, de cele mai multe ori, nu îţi vrea binele. Trebuie să vezi partea bună a lucrurilor şi să mulţumeşti Domnului pentru ceea ce eşti şi ai. Nu uita, eşti singurul care poate decide cum te raportezi la orice situaţie.

  Ludovic al XIV-lea, cunoscut ca Regele Soare, s-a născut pe data de 5 septembrie 1638 şi a fost rege al Franţei şi al Navarrei timp de 72 de ani. A avut una dintre cele mai lungi domnii din istoria europeană. Venirea lui pe lume a fost considerată o minune, după cei 23 de ani de căsătorie infertilă. De aceea a primit numele de botez Diedonne (darul lui Dumnezeu).

  În copilărie, a ocolit moartea de trei ori. La 5 ani, aproape s-a înecat într-una dintre piscinele palatului regal; apoi s-a îmbolnăvit de variolă, la 9 ani, şi abia după zece zile s-a refăcut în mod miraculos; la 10 ani, a fost victima unei intoxicaţii alimentare.

  Deşi avea doar 1,62 metri înălţime şi purta tocuri pentru a părea mai înalt, Ludovic a înfăptuit lucruri mari. Avea un autocontrol remarcabil, socotind că este sub demnitatea lui să se înfurie şi întotdeauna îşi scotea pălăria în semn de respect înaintea femeilor, chiar şi a celor mai umile cameriste. În ceea ce priveşte conducerea, şi-a ales miniştrii fără a ţine cont de parlament, lucru neobişnuit în vremurile acelea. A înfăptuit numeroase reforme, a condus şi a câştigat numeroase războaie, a ridicat fabrici, a îmbunătăţit infrastructura, a eliminat numeroase abuzuri, a limitat sclavia etc.

  Daniela Seritean, Iaslovăţ (Suceava)

  Un alt împărat reformist - 2016. Ludovic al XIV-lea, cunoscut ca Regele Soare, a fost rege al Franţei şi al Navarrei timp de 72 de ani. A avut una dintre cele mai lungi domnii din istoria europeană. Venirea lui pe lume a fost considerată o minune, după cei 23 de ani de căsătorie infertilă. De aceea a primit numele de botez Diedonne (darul lui Dumnezeu).
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...