Un remediu plin de speranță

John James Rickard Macleod – descoperitorul insulinei

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6:23)

John Macleod a adus multă speranţă în rândul celor care suferă de diabet, descoperind posibilitatea unui tratament. Mai mult decât atât, Isus ne-a dat fiecăruia dintre noi motive să sperăm la o viaţă mai bună şi mai frumoasă, prin faptul că ne-a descoperit şi ne-a oferit remediul împotriva păcatului, boală de care suferă orice om.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Statisticile din ultimii ani ne arată că toţi mai mulţi oameni sunt bolnavi de diabet. Doar în ţara noastră sunt aproximativ două milioane de persoane diagnosticate cu această boală. Pentru ei, speranţa de a-şi continua viaţa depinde de insulina cu care se pot trata. Astfel că toată atenţia ni se îndreaptă spre John Macleod, care a descoperit insulina.

Macleod s-a născut pe data de 6 septembrie 1876 în Clunie, Scoţia. În anul 1898, a obţinut un doctorat în medicină de la Universitatea din Aberdeen, iar apoi a petrecut un an studiind biochimia la Universitatea din Leipzig, Germania.

La sfârşitul anului 1920, Macleod a fost abordat de Frederick Grant Banting, un medic canadian tânăr care a avut ideea de a vindeca diabetul folosind un extras din pancreas. Macleod nu a fost prea entuziasmat de această idee, ştiind de eşecul altor cercetători în această direcţie. În vara anului 1923, experimentele au fost reluate cu mai mult interes, iar cei doi au demonstrat că insulina este derivată din insulare si nu din tesutul acinar al pancreasului. Pentru descoperirea insulinei, cei doi au primit Premiul Nobel pentru Medicină.

Ingrid Cătinean, Târgu Mureş

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un remediu plin de speranță - 2016. John Macleod a adus multă speranţă în rândul celor care suferă de diabet, descoperind posibilitatea unui tratament. Isus ne-a dat fiecăruia dintre noi motive să sperăm la o viaţă mai bună şi mai frumoasă, prin faptul că ne-a descoperit şi ne-a oferit remediul împotriva păcatului, boală de care suferă orice om. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.